Stoppenkast vervangen

Laatste update: 10 mei 2016

Het kan zo wezen zijn dat uw verouderde stoppenkast wilt vervangen moet worden voor een nieuwe meterkast.

Als dit het geval is dan kunt u alle informatie over de kosten en het vervangen van de stoppenkast vinden op deze pagina.

Zelf u stoppenkast vervangenstoppenkast vervangen

Wilt u uw groepenkast vervangen? Dan bent u bij de Electra-Gigant aan het juiste adres. Het is haast onmogelijk om zelf een meterkast te vervangen.

Buiten dat u de juiste kennis in huis moet hebben is het ook nog eens levens gevaarlijk.

Zo loopt u het risico om een elektrisch schok te krijgen. Dit kan natuurlijk weer leiden tot ernstige lichamelijke problemen.

Vervangen groepenkast advies

Wij zien het als onze taak, als erkend elektra bedrijf, om u te adviseren de groepenkast te laten vervangen door een specialist.

Het is namelijk niet één van de makkelijkste klussen. Voordat er een start wordt gemaakt met de werkzaamheden moet alle stroom (spanning) worden afgesloten.

Met een erkend bedrijf bent u namelijk verzekert van een veilige aansluiting en ….  mocht er onverhoopt iets mis gaan dan bent u hiervoor verzekerd. En dat is wel een rustig gevoel.

Een groepenkast heeft meestal een 3 fasen aansluiting, in de groepenkast wordt namelijk de spanning van 380 volt omgezet naar 220 volt. Dat moet uiteraard goed gebeuren, wij gebruiken thuis namelijk allemaal 220 volt.

Voor het vervangen of aansluiten van een stoppenkast bent u bij de Electra-Gigant op de juiste plek.

Vanuit de stoppenkast wordt de elektrische stroom verdeeld over de verschillende lichtpunten in uw woning of kantoor. Hierdoor krijgt u overal in de woning licht.

Een groepenkast laten aansluiten of vervangen is niet zo eenvoudig. Het is een ingewikkelde klus welke u het beste kunt laten uitvoeren door een deskundige elektricien.

Oude meterkasten

Wist u trouwens dat stoppenkasten van voor 1974 niet meer van deze tijd zijn omdat de zogenaamde aardlekschakelaar ontbreekt.

Wij leggen elders op deze site het belang van een aardlekschakelaar uit maar zoals u waarschijnlijk weet is een aardlekschakelaar een belangrijk onlosmakelijk onderdeel van de veiligheid van u en uw gezin.

Betrouwbare groepenkaststoppenkast aanleggen

Het bouwjaar van uw huis is dus sowieso van belang omdat de zogenaamde witte knoppen (groep schakelaars),  die u in een verouderde groepenkast aantreft, na zo’n dertig jaar hun beste tijd echt wel hebben gehad. In het meest ongunstige geval kunnen deze brand veroorzaken.

In de volksmond beter bekend als “brand door kortsluiting”. Ook komen wij dagelijks in de praktijk tegen dat mensen zelf diverse (onveilige) uitbreidingen hebben gemaakt in verband met de toenemende vraag aan stroom.

Afhankelijk van de staat, capaciteit en leeftijd is het vaak beter om voor een nieuwe groepenkast te kiezen.

Samenstellen van de kast

Bij het samenstellen van de groepenkast wordt gelet op de juiste verdeling van elektrische apparaten. Wanneer één groep namelijk te zwaar wordt belast, zal de bijbehorende stop springen.

Het maken is dan ook geen eenvoudig karwei. Dit dient gedaan te worden door experts met ervaring en verstand van zaken.

Wordt dit niet vakkundig gedaan, dan zult u onherroepelijk problemen krijgen wanneer u meerdere apparaten tegelijk wilt gebruiken.

Bij een verkeerde lastenverdeling zal de stop springen. Een groepenkast samenstellen kan dan ook het beste worden gedaan door ervaren experts.

Stoppenkast laten installeren

De elektriciens van de Electra-Gigant kunnen werkelijk elke klus aan op het gebied van elektrotechniek. Zij weten dan ook als geen ander hoe zij een stoppenkast moeten vervangen of aansluiten.

Wanneer wij een stoppenkast aansluiten, dan leveren we hierbij maatwerk van een hoge kwaliteit. Bovendien doen we dit tegen een zeer voordelige prijs.

Als u meer wilt weten over een stoppenkast vervangen of aansluiten, dan kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen. Onze adviseur geeft u dan meer informatie over onze werkwijze en de prijzen. Of u vult geheel vrijblijvend  het offerteformulier in.

Bespaar op de kosten!

Uiteraard bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van een groepenkast. Dit heeft vooral te maken met de capaciteit die u van uw groepenkast vraagt, met andere woorden …. hoeveel groepen zijn er in uw huis nodig.

De elektriciens van de Electra-Gigant kunnen uw stoppenkast voordelig vervangen op een efficiënte en veilige wijze. Bovendien leveren zij u hierbij maatwerk van een hoogwaardige kwaliteit.

Wilt u weten hoe voordelig het bij ons is om een stoppenkast te vervangen? Dan komt u dit te weten door het offerte formulier in te vullen. Binnen een paar dagen ontvangt u van ons dan een, voor u op maat gemaakte offerte.

Stoppenkast vervangen
4.78 (95.56%) 18 votes