Stoppenkast

stoppenkastVoor het vervangen of aansluiten van een stoppenkast bent u bij de Electra-Gigant op de juiste plek. Vanuit de stoppenkast wordt de elektrische stroom verdeeld over de verschillende lichtpunten in uw woning of kantoor. Hierdoor krijgt u overal in de woning licht. Een stoppenkast vervangen is niet zo eenvoudig. Het is een ingewikkelde klus welke u het beste kunt laten uitvoeren door een deskundige elektricien.

Oude stoppen kasten

Wist u trouwens dat stoppen kasten van voor 1974 niet meer van deze tijd zijn omdat de zogenaamde aardlekschakelaar ontbreekt. Wij leggen elders op deze site het belang van een aardlekschakelaar uit maar zoals u waarschijnlijk weet is een aardlekschakelaar een belangrijk onlosmakelijk onderdeel van de veiligheid van u en uw gezin.

Betrouwbare stoppenkast

Het bouwjaar van uw huis is dus sowieso van belang omdat de zogenaamde witte knoppen (groep schakelaars),  die u in een verouderde groepenkast aantreft, na zo’n dertig jaar hun beste tijd echt wel hebben gehad. In het meest ongunstige geval kunnen deze brand veroorzaken.

In de volksmond beter bekend als “brand door kortsluiting”. Ook komen wij dagelijks in de praktijk tegen dat mensen zelf diverse (onveilige) uitbreidingen hebben gemaakt in verband met de toenemende vraag aan stroom.

Afhankelijk van de staat, capaciteit en leeftijd is het vaak beter om voor een nieuwe groepenkast te kiezen.

Goed samengestelde stoppenkasten

Bij het samenstellen wordt gelet op de juiste verdeling van elektrische apparaten. Wanneer één groep namelijk te zwaar wordt belast, zal de bijbehorende stop springen. Het maken is dan ook geen eenvoudig karwei. Dit dient gedaan te worden door experts met ervaring en verstand van zaken.

Wordt dit niet vakkundig gedaan, dan zult u onherroepelijk problemen krijgen wanneer u meerdere apparaten tegelijk wilt gebruiken. Bij een verkeerde lastenverdeling zal de stop springen. Stoppenkasten indelen kan dan ook het beste worden gedaan door ervaren experts.

Stoppenkast laten installeren

De elektriciens van de Electra-Gigant kunnen werkelijk elke klus aan op het gebied van elektrotechniek. Zij weten dan ook als geen ander hoe zij een stoppenkast moeten vervangen of aansluiten.

Wanneer wij een stoppenkast aansluiten of vervangen, dan leveren we hierbij maatwerk van een hoge kwaliteit. Bovendien doen we dit tegen een zeer voordelige prijs. Als u meer wilt weten over een stoppenkast vervangen of aansluiten, dan kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen. Onze adviseur geeft u dan meer informatie over onze werkwijze en de prijzen. Of u vult geheel vrijblijvend  het offerteformulier in.

Hierdoor bent u binnen een aantal werkdagen op de hoogte van de kosten die wij hiervoor in rekening brengen.