Domotica Installatie aanleggen

Een domotica installatie laten installeren in een bestaande of nieuwbouw huis wordt ook wel slim wonen genoemd.

Dit komt doordat een domotica installatie ( systeem ) alle elektrotechnische apparaten via een controller of tablet bestuurd kan worden via een android app.

domotica
domotica systeem

U heeft dus niet meer overal een afstandsbediening voor nodig, maar u kunt nu alles simpel programmeren naar de behoefte die u wenst.

De beveiliging installatie, gordijnen, licht, verwarming, garagedeur, rolluiken en nog veel meer kunt u met een klik op de knop bedienen. ( klik aan klik uit dus )

Maar wat zijn de gemiddelde kosten van een domotica systeem laten installeren? En hoeveel tijd neemt dit in beslag? Leest u alle informatie over de prijs en het monteren op deze pagina.

domotica-installatie

Domotica installatie

U kunt zich voorstellen dat het een ideaal systeem is voor mensen die hulpbehoevend zijn of voor mensen die veel elektrische apparaten in huis hebben. Maar wat kan een domotica installatie eigenlijk allemaal besturen?

Bij een domotica installatie aanleggen moet u aan de volgende zaken denken:

  • Het aanzetten of het dimmen van uw verlichting.
  • Het bepalen van de temperatuur in de ruimte.
  • Volledige integratie met het internet van functies binnen uw huis of kantoor (bijvoorbeeld op afstand uw verwarming regelen).
  • Het beheren van uw audiosysteem. Dit kan zover gaan dat uw audiosysteem in meerdere ruimtes wordt beheerd.
  • Gordijnen en rolluiken op afstand beheren.
  • Tuinverlichting bedienen.
  • Alarm in en uitschakelen.
  • Ervoor zorgen dat het lijkt alsof u thuis bent terwijl u gewoon weg bent.

De kracht van bovenstaande punten zit hem in de integratie en de losse componenten. Al deze elektronische zaken worden met elkaar geïntegreerd zodat het één geheel wordt.

Wij staan erom bekend dat wij domotica systemen leveren die flexibel zijn en die met een paar makkelijke ingrepen kan worden aangepast aan uw wensen.

Natuurlijk is het ook ideaal te gebruiken in een bedrijfspand. Zo kunt u alles goed instellen, zodat de kleine dingen perfect verlopen en u hier geen omkijken naar heeft.

Snel een prijsindicatie?

Zelf een domotica systeem installeren?

Het zelf installeren van een domotica systeem in huis is niet zo gemakkelijk als u denkt. Zou u dit zelf kunnen doen? Dit ligt aan de volgende factoren:

  • Welk soort systeem wilt u installeren
  • Bent u wel handig genoeg om te programmeren?

Uiteraard zijn er simpele systemen op de markt die u zelf kunt aanleggen. De systemen bestaan uit simpele modules tussen verlichting en het stopcontact 220 volt.

Door middel van een afstandsbediening kunt u de verlichting aan en uit zetten. Dit is een van de meest eenvoudige vormen van installeren van een domotica installatie.

De wat uitgebreidere systemen die geprogrammeerd moeten worden kunt u beter laten doen door een erkend installateur. Leest u hier meer over op de pagina wat kost een elektricien.

domotica-laten-instaleren-in-huis

Domotica systeem aanleggen

Technologie is uiteraard tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze digitale maatschappij.

Daarom zijn wij ook vooral de laatste jaren veel en veel meer zaken als klimaattechniek, beveiligingsinstallaties en domotica installaties. Wilt u uw huis installatie opnieuw laten installeren en u wilt uw lampen van uw kamer kunnen bedienen via uw tablet of een mooie kleine controller?

Dan is een domotica installatie het geen wat u zoekt.

Heet aanleggen gebeurt vanuit de meterkast en zal met losse componenten door uw gehele woning worden voorzien van infrarood. Hierdoor heeft u geen last van losse draden over uw plafonds en muren en is van de gehele huis installatie niet met het blote oog te waarnemen.

U elektriciteit in uw groepenkast zal uitgebreid worden en op het hoofdelement aangesloten zodat de spanning verdeelt wordt over de losse componenten die in verbinding staan met de app op uw tablet of smartphone.

Door alles goed in te programmeren kunt u nu werkelijk alles automatisch bedienen in uw woning en is slim wonen nog zachtjes uitgedrukt!

Verlichting bedienen

Een compleet geautomatiseerd systeem wat uw binnen of buitenverlichting bedient is natuurlijk een luxe. Omdat er veel verschillende domotica systemen te kopen zijn zijn er ook een tal aan mogelijkheden om uw verlichting te kunnen programmeren.

Als het systeem eenmaal word aangelegd kunt u er voor kiezen uw buitenverlichting op een bepaalde tijd aan of uit te laten gaan. Uw binnenverlichting kan apart geschakeld worden dus los van uw buitenlampen.

Ook spots in het plafond zijn dimbaar en zijn simpelweg te bedienen via uw telefoon of domotica afstandsbediening.

Wat kost het laten aanleggen en installeren?

Bij een gemiddelde bestaande of nieuwbouw woning kan een complete domotica installatie tussen de 1500,- en 5500,- euro kosten.

Afhankelijk van uw wensen en de losse componenten die gebruikt worden om via uw iPhone of tablet alles te kunnen besturen op afstand.

Domotica is niet goedkoop maar wel een form van luxe in huis. Hoe meer u wilt regelen via een controller of tablet hoe duurder het zal worden.

Als u enkel de verlichting in uw slaapkamer wilt dimmen of het licht in uw badkamer uit wilt doen dan is dit uiteraard een stuk goedkoper dan wanneer u uw gordijnen en rolluiken ook nog eens elektrische kunt bedienen via u iPhone.

De kostprijs voor de gehele installatie is per woning en systeem verschillend. Wilt u graag weten wat het kost om zo een schitterend systeem in uw huis te laten monteren door een erkend installateur?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen aan via ons offerte formulier! Wij zullen u laten zien dat ook het aanleggen van een domotica installatie goedkoop kan!

Wacht niet langer en vraag bij de Electra-Gigant een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Na het invullen van het offerte formulier ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!