Krachtstroom aansluiten

Krachtstroom aansluiten in een bestaande of nieuwbouw woning/ bedrijfspand is alleen maar nodig als de elektrische apparatuur in uw woning daar voor geschikt is.

De meest gebruikte apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn onder andere, Waterpompen, Sauna’s, Elektrisch koken.

Bij de meeste woningen is er geen rekening gehouden met de aanleg van krachtstroom. Wij leggen u op deze pagina alles uit over het opnieuw aanleggen en de kosten die kunnen worden berekend door een elektricien.

Maar wat is krachtstroom eigenlijk? En hoe laat je krachtstroom aansluiten je dit aan?

Krachtstroom is een naam benoeming voor gebruikt tussen twee of drie fasen die van een drie fasen energiesysteem afkomen.

krachtstroom-laten-aanleggen
Snel een prijsindicatie?

Wat is krachtstroom?

Om meer duidelijkheid te kunnen krijgen over het laten aanleggen en aansluiten van krachtstroom zult u moeten weten wat krachtstroom nu eigenlijk is.

Krachtstroom is niet meer of minder dan normaal stroom.

Bij normale stopcontacten worden er 2 draden gebruikt. een van deze draden is de nul draad de ander de draad waar spanning op staat ook wel genoemd de fase draad.

Krachtstroom wordt door 4 draden geleid. Van deze 4 draden hebben er 3 draden spanning ook wel genoemd 3-fase stroom. 3-fase stroom kan ook 3 keer zoveel vermogen leveren als de standaard huis installatie.

De stekker van krachtstroom ziet er wel anders uit dan van een normale elektra aansluiting. ook worden er meer draden gebruikt met meer kleurtjes dan bij een normale stroomaansluiting.

Ervaring met zwaar stroom

Als middelgroot installatiebedrijf hebben wij een ruime ervaring, ook met krachtstroom aansluiten en aanleggen in uw huis. De elektriciteit die we thuis gebruiken heeft een zogenaamde spanning van 230 volt maar de stroomsterkte is uiteraard ook van belang, dat is doorgaans maximaal 16 ampère.

Dit betekent doorgaans genoeg voor een regulier huishouden.

Keuken met krachtstroom

Dit is omdat het gebruik van de verbinding dit vereist. Het gemiddelde woonhuis zal hier niet veel behoefte aan hebben maar bij sommige fornuizen bijvoorbeeld, is dit nog wel het geval.

Ook voor deze stroom geldt, dat het aanleggen hiervan een specialistisch karwei is waarvoor u de Elektra-Gigant altijd  kunt inschakelen tegen een zeer scherp uurtarief.

Waar wordt krachtstroom nog meer voor gebruikt:

  • Elektrisch koken
  • Sauna
  • Oven
  • Jacuzzi
  • Warmte pomp

Een krachtstroom aansluiting maken

Het grootste verschil tussen normale stroom en deze variant, is de “output”,  de spanning die de verbinding aflevert. Waar normale stroom een verbinding vormt tussen twee punten, is er bij krachtstroom verbinding met drie punten.

Hierdoor ontstaat bij veel mensen de onterechte veronderstelling dat deze vorm van stroom gevaarlijker is dan normale stroom.

Dit is echt niet het geval, bij contact met één punt, is er geen verschil. Pas wanneer er contact wordt gemaakt met twee punten, is het gevaarlijker. Maar deze situatie is zeer onwaarschijnlijk.

krachtstroom schakelaar

Krachtstroom laten aanleggen

Maar bij het gebruik van zwaardere apparaten, die qua gebruik meer van het net vergen, adviseren wij u over te gaan op krachtstroom.

Wij zijn een gecertificeerd installatiebedrijf dat alle voorkomende soorten elektra-werkzaamheden uitvoert zoals krachtstroom aanleggen.

Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in sterkstroom aansluiten en het verplaatsen van een meterkast. Dus als u elektronische apparatuur heeft aangeschaft dat vraagt om meer vermogen, is krachtstroom laten aansluiten pas echt zinvol. Hierdoor werkt al uw apparatuur snel en goed.

Het aanvragen van krachtstroom doen veel mensen bij hun energieleverancier. Dit is altijd een optie maar bedenk wel dat u hier veel meer voor betaald dan wanneer u het door een erkende elektricien laat doen.

Wanneer u het bij ons aanvraagt zult u zien dat we een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld Essent.

Snel een prijsindicatie?

Krachtstroom aansluiten garantie

Wanneer u uw keus op ons laat vallen voor het aansluiten van krachtstroom dan maakt u hierbij de juiste keuze. Onze elektriciens zijn gediplomeerd en beschikken over de juiste kennis en kunde.

Wij weten dan ook als geen ander hoe wij krachtstroom aansluiten. Hierbij leveren wij  maatwerk tegen een voordelige prijs.

Door onze grote afname bij onze toeleveranciers hebben wij een scherp en gunstig inkoopbeleid bewerkstelligd waar u als klant van meeprofiteert.

Krachtstroom aanleggen prijzen

U kunt uiteraard ook eerst nog even verder op onze site kijken. Wij adviseren onze potentiële klanten altijd meerdere offertes aan te vragen.

Op deze manier kunt u zelf zien, hoe voordelig wij zijn. Let u overigens niet alleen op de prijs, ook zaken als certificering van het betreffende bedrijf alsmede garantie, zijn belangrijk!

Wilt u meer weten over thuis krachtstroom aansluiten of een aardpen slaan?

Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen of vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan via onze website. Ook voor buitenverlichting kunt u bij ons terecht.

Wij heten u graag welkom als nieuwe klant.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!