Sinds 1990

Kosten elektricien

Als u uw elektra opnieuw wilt laten aanleggen of een oude groepenkast wilt laten vervangen in uw bestaande- of nieuwbouw woning of bedrijf dan is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen.

Het is dan belangrijk, voorafgaande aan de start van de werkzaamheden, te weten wat het uurloon van een electriciën is.

Leest u op deze pagina wat wij in rekening brengen voor onze vakmannen op elektra gebied.

Onze electriciëns zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en aansluiten van verschillende types electriciteitsvoorzieningen en installaties.

Bij de werkzaamheden kunt u denken aan:

Kortom de aansluiting, verplaatsing en de “verzorging” van uw gehele elektra infrastructuur in woningen, kantoren, ziekenhuizen en scholen.

kosten elektricien
Onze elektricien

Wat kost een elektricien?

Als er gewerkt wordt met elektra brengt dit ook risico’s met zich mee. Wij raden u dan ook ten alle tijden aan dat u een elektricien inschakelt als bij uw project elektra vervangen moet worden.

Een goede elektricien kost gemiddeld 45 euro per uur. Als een elektricien minder voor zijn/haar werkzaamheden vraagt heeft u vaak te maken met ongediplomeerde elektriciens.

U heeft dan ook geen recht op garantie en er kunnen vervelende situaties ontstaan. Ga voor een erkende elektricien zoals die van ons.

Ook als u zelf uw elektra wilt gaan vervangen of verleggen loopt u kans op kortsluiting of overbelasting. U moet namelijk echt verstand hebben van elektra.

De meeste tarieven van elektriciens lopen nog al uiteen en hebben een aardig verschil. Wij zullen u een redelijke prijsindicatie geven van het uurtarief inclusief de btw:

Goedkoopste manier:
Als u een elektricien wilt inhuren dan wilt u waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn. Een elektricien die niet gecertificeerd is kan natuurlijk ook een elektriciteitsklus opleveren.

Maar helaas zal de garantie achterwege blijven. De gemiddelde kosten van een niet gecertificeerde elektricien liggen tussen de €15 en €20 per uur. Wij adviseren u dit niet te doen.

Zzp’er inhuren:
Als u ooit naar een elektricien gezocht heeft dan weet u natuurlijk ook dat een erkend elektricien met een kleinbedrijf (éénmanszaak) goedkoper is qua uurloon dan dat u een elektricien inhuurt van een groot elektra bedrijf.

Zzp’ers hanteren gemiddeld een lagere prijs omdat de uitgaande kosten ook een stuk minder zijn.

Als u als voorbeeld de meterkast wilt laten verplaatsen dan zal een zzp’er rond de €380,- berekenen. Als u een vakman van een groot installatiebedrijf in gaat huren kost dezelfde meterkast verplaatsen gemiddeld rond de €580,-

Soort elektricienGemiddelde uurtarief
Ongecertificeerde elektricienTussen 15 & 20 euro per uur
Een ZZP’erTussen 35 & 45 euro per uur
MKB’erTussen 45 & 75 euro per uur
groepenkast vervangen
Electra-Gigant doet het voor u!

Wat heeft invloed op de prijs?

Niet elk project heeft dezelfde prijs.

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest voorkomende elektra werkzaamheden in een woning met onze verschillende prijzen:

Ook de omvang van de gehele klus is bepalend voor de kosten die u moet gaan betalen. Simpelweg hoe groter de klus is hoe goedkoper u uit bent!

Vraag daarom een offerte aan bij ons voor de klus die u in gedachten heeft. Dit is geheel vrijblijvend en gratis en binnen 2 dagen vindt u uw electra offerte in uw mailbox.

Als het een grote klus is zal er een ander uurloon worden berekend dan voor een klusje wat maar 2 uur in beslag zal nemen.

Materiaal en overige kosten

Bij het inhuren van een elektricien komt niet alleen het uurtarief kijken. Er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden zoals de voorrijkosten en het materiaal wat aangeschaft moet worden.

Als u als voorbeeld een extra groep wilt laten aanleggen dan zullen de materialen die hier voor gebruikt worden moeten worden ingekocht.

Uiteraard krijgt een elektricien korting omdat hij inkoopt bij een groothandel. Zo zult u altijd besparen op de kosten van het materiaal.

Ook de voorrijkosten horen natuurlijk bij het uurtarief, maar worden in de meeste gevallen apart betaald.

Als er een offerte wordt opgesteld worden de kosten voor het voorrijden apart toegelicht en gespecificeerd zodat u wel exact weet wat de kosten van zijn uurtarief zijn en dit niet door de war haalt.

Btw

Helaas moet iedereen de btw afdragen bij een aankoop of het inhuren van een vakman. Als u een elektricien wilt inschakelen zullen zowel over het uurtarief en het ingekochte materiaal 21% btw betaald moeten worden.

Mocht u woning nu ouder zijn dan 2 jaar dan komt u in een btw tarief terecht van 6%. Dit geldt dan alleen maar voor het uurloon van de elektricien.

oud-elektra-laten-vervangen
Onze vakmannen

Totaalprijs of uurtarief wat is voordeliger?

Het gemiddelde uurtarief van een elektricien verschilt dus of deze zelfstandig is of bij een groot bedrijf werkt.

Als u uw groepenkast wilt uitbreiden of u wilt alle elektra laten verleggen in uw woning dan is het handig van te voren een totaalprijs af te spreken.

De meeste elektriciens bieden u dan ook de mogelijkheid aan van te voren een prijs te maken zodat u exact weet waar u aan toe bent. Wilt u weten wat onze prijzen zijn?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen ervoor dat u binnen 2 dagen een scherpe offerte heeft ontvangen.

De kosten van een elektricien zullen ook apart in de offerte vermeldt worden, op deze manier heeft u compleet zicht op de kosten voor de elektra klus die wij  kunnen uitvoeren.

Tot slot willen wij u erop wijzen dat wij onze elektra werkzaamheden door heel Nederland uitvoeren. Het laatste half jaar hebben wij veel opdrachten uitgevoerd in Nijmegen, Utrecht, Zwolle, Breda, Amsterdam en Almere.

Waar u ook woont, wij staan voor u in de startblokken.

Vragen & antwoorden

Wat kost een elektricien gemiddeld per uur?

U kunt er vanuit gaan dat een elektricien een gemiddelde prijs hanteert van 35 a 40 euro per uur. Afhankelijk van uw opdracht en de soort werkzaamheden kunt u ook een vaste prijs afspreken. Leest u hier alles wat u wilt weten over de prijzen van onze electriciens.

Hoeveel btw wordt er berekend voor een electricien?

Voor onze branche en de werkzaamheden is een btw tarief van 21% van toepassing. Leest u hier welke werkzaamheden de electriciens van de Electra-Gigant voor u kunnen uitvoeren.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!