Kosten elektricien

Als u elektra opnieuw wilt laten aanleggen of een oude groepenkast wilt laten vervangen in uw bestaande of nieuwbouw woning dan is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen.

Groepenkast-vervangen

Uiteraard is het belangrijk van te voren te weten wat deze elektricien gaat kosten zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan.

Op deze pagina zullen wij u uitleggen hoe u kunt besparen op het uurtarief van een elektricien voor uw specifieke klus.

extra stopcontact aanleggen
Snel een prijsindicatie?

Wat kost een elektricien?

Als er gewerkt wordt met elektra brengt dit ook risico’s met zich mee. Wij raden u dan ook ten alle tijden aan dat u een elektricien inschakelt als bij u project elektra vervangen moet worden.

Als u zelf uw elektra wilt gaan vervangen of verleggen loopt u kans op kortsluiting, of overbelasting.

De meeste tarieven van elektriciens lopen nog al uiteen en hebben een aardig verschil. Wij zullen u een redelijke prijsindicatie geven van het uurtarief inclusief de btw:

  • Erkende elektricien – Uurloon – € 25 – € 35 incl btw
  • Zzp’er – Uurloon – € 25 – € 35 incl btw
  • Elektra bedrijf –  € 40 – € 60 incl btw

U ziet dat u bij een zelfstandige elektricien misschien wel het goedkoopst uit bent. Bij de Electra Gigant heeft u dan ook mazzel, wij werken met veel zelfstandige.

Doordat we dit kunnen doen kunnen we ook het uurtarief van een zelfstandige aanhouden.

Aan de andere kant hebben we wel de luxe om met meerder zzp-ers te werken en dus een team kunnen samenstellen om grotere klussen aan te pakken. we zullen u nog wat meer duidelijkheid geven:

Goedkoopste manier:
Als u een elektricien wilt inhuren dan wilt u waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk uit wezen. Een elektricien die niet gecertificeerd is kan natuurlijk ook een elektriciteitsklus prima opleveren.

Maar helaas zal de garantie achter wegen blijven. De gemiddelde kosten van een niet gecertificeerde elektricien liggen tussen de €15 en €20 per uur.

Zzp’er inhuren:
Als u ooit naar een elektricien gezocht heeft dan weet u natuurlijk ook dat een erkend elektricien met een kleinbedrijf ( eenmanszaak ) goedkoper is in zijn uurloon dan dat u een elektricien inhuurt van een groot elektra bedrijf.

Zzp’ers hanteren gemiddeld een veel lagere prijs omdat hun uitgaande kosten ook een stuk minder zijn.

Als u als voorbeeld de meterkast wilt laten verplaatsen dan zal een zzp’er rond de €380,- berekenen. Als u een vakman van een groot installatiebedrijf in gaat huren kost de zelfde meterkast verplaatsen gemiddeld rond de €580,-

Wat heeft invloed op de prijs?

Niet elk project heeft dezelfde prijs.

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest voorkomende elektra werkzaamheden in een woning met verschillende prijzen:

Ook de omvang van de gehele klus is bepalend voor de kosten die u moet gaan betalen. Simpel weg hoe groter de klus is hoe goedkoper u uit bent!

Als het een grote klus is zal er een ander uurloon worden berekend dan voor een klusje wat maar 2 uur in beslag zal nemen.

Als een elektricien het erg druk heeft kan hij uiteraard zijn uurloon kosten omhoog gooien.

Materiaal en overige kosten

Bij het inhuren van een elektricien komt niet alleen het uurtarief kijken. Er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden zoals de voorrijkosten en het materiaal wat aangeschaft moet worden.

Als u als voorbeeld een extra groep wilt laten aanleggen dan zullen de materialen die hier voor gebruikt worden moeten worden ingekocht.

Uiteraard krijgt een elektricien korting omdat hij inkoopt bij een groothandel. Zo zult u altijd besparen op de kosten van het materiaal.

Ook de voorrijkosten horen natuurlijk bij het uurtarief, maar worden in de meeste gevallen apart betaald.

Als er een offerte wordt opgesteld worden de kosten voor het voorrijden apart toegelicht en gespecificeerd zodat u wel exact weet wat de kosten van zijn uurtarief zijn en dit niet door de war haalt.

Btw

Helaas moet iedereen de btw afdragen bij een aankoop of het inhuren van een vakman. Als u een elektricien wilt inschakelen zullen zowel over het uurtarief en het ingekochte materiaal 21% btw betaald moeten worden.

Mocht u woning nu ouder zijn dan 2 jaar dan komt u in een btw tarief terecht van 6%. Dit geld dan alleen maar voor het uurloon van de elektricien.

Totaalprijs of uurtarief wat is voordeliger?

Het gemiddelde uurtarief van een elektricien verschilt dus of deze zelfstandig is of bij een groot bedrijf werkt.

Als u uw groepenkast wilt uitbreiden of u wilt al het elektra laten verleggen in uw woning dan is het handig van te voren een totaalprijs af te spreken.

De meeste elektriciens bieden u dan ook de mogelijkheid aan van te voren een prijs te maken zodat u exact weet waar u aan toe bent. Wilt u weten wat onze prijzen zijn?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen ervoor dat u binnen 2 dagen een scherpe offerte heeft ontvangen.

De kosten van een elektricien zullen ook apart in de offerte vermeldt worden, op deze manier heeft u compleet zicht op de kosten voor de elektra klus die wij  kunnen uitvoeren.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!