Sinds 1990

Elektriciteit aanleggen

Als u in uw huis, tuinhuis of schuur een aanpassing aan de elektra wilt uitvoeren of bezig bent met een verbouwing, bestaat de mogelijkheid dat er nieuwe electriciteitsleidingen nodig zijn.

Dit komt onder andere voor bij:

Dan is het belangrijk om te weten wat het complete kostenplaatje en/of de gemiddelde prijs zal zijn als u dit door een elektricien laat uitvoeren.

Op deze pagina zullen wij u alles uitleggen over de gemiddelde prijzen van het vervangen, vernieuwen of aanleggen van elektra in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis door een erkende elektricien.

Wij verrichten onze werkzaamheden met alle plezier door heel Nederland. De laatste maanden zijn wij vooral actief geweest in Weesp, Amersfoort, Amsterdam, Haarlem en Nijmegen.

Dus heeft u een opdracht waar elektriciteit mee gemoeid is, waar dan ook in Nederland, schakel onze vakmannen dan in voor uw klus. Wij voeren uw elektriciteitsklus professioneel en goedkoop uit.

groepenkast-laten-vernieuwen
Nieuwe groepenkast aanleggen

Wat kost het aanleggen van elektriciteit?

Elektriciteit aansluiten in een nieuwbouw of bestaande jaren-30 woning, maar ook als het gaat om een uitbouw of opbouw op de garage is geen gemakkelijke opgave.

De gemiddelde prijs voor het laten aansluiten van elektriciteit in een woonhuis is grotendeels afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die u heeft met betrekking tot de stopcontacten, lichtschakelaars en de hoeveelheid groepen in uw meterkast.

We zullen u snel hieronder een prijsindicatie geven per gedeelte van uw woning. De prijzen die u leest zijn inclusief montage, het materiaal en de btw.

  • Compleet elektra aanleggen in een woning: Het laten aanleggen van elektriciteit in een complete woning inclusief het aanleggen van stopcontacten, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar. Gemiddelde kosten €2900,-
  • Elektra aansluiten in de woonkamer: Verlichting aanleggen, plaatsen van een thermostaat en het vernieuwen van stopcontacten. Gemiddelde kosten €460,-
  • Badkamer of keuken aansluitingen: Krachtstroom aanleggen of waterdichte stopcontacten. Gemiddelde prijs €540,-
  • Buitenverlichting laten aanleggen: Stroom naar uw tuinhuis laten aanleggen en het verlichten van uw tuin door middel van lampen. Gemiddelde prijzen €800,-

Elektriciteit laten aanleggen door een elektricien kost altijd geld! Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat u te veel gaat betalen.

Vergelijk altijd de prijzen van verschillende elektriciens zodat u exact weet wat de gemiddelde kosten zijn.

Wij kunnen u hiermee snel op weg helpen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw elektra opdracht en ontvang een prijsindicatie binnen 2 dagen.

Op deze manier heeft u de kans om verschillende offertes met elkaar te vergelijken en betaalt u niet teveel!

Wat heeft invloed op de prijs?

Als u stroom wilt laten verleggen of opnieuw wilt laten aanleggen in uw bestaande- of nieuwbouw woning dan is het verstandig een professionele elektricien in te huren.

Elektra aanleggen of de oude bedrading vervangen is niet even een klusje die zo gedaan is en vereist de menige arbeidsuren.

De kosten voor het opnieuw aanleggen van elektra in een woning hebben met verschillende aspecten te maken. Denk hierbij aan de materiaalkosten het arbeidsloon en de voorrijkosten.

In de meeste gevallen zijn de voorrijkosten opgenomen in het uurtarief van de elektricien.

Totaalprijs of uurtarief

Kiest u voor een uurtarief of spreekt u een totaalprijs af met de betreffende elektricien? De prijs die afgesproken wordt voor het uurtarief kan per elektricien erg variëren.

Zo kan de ene vakman  € 25 per uur rekenen terwijl de ander wel € 40 euro rekent.

Omdat er zoveel verschil kan zitten in de prijzen raden wij u ook aan om een totaalprijs af te spreken zodat u achteraf nooit teveel betaald dan nodig was.

Grootte van de klus

Als u kiest om alleen maar een stopcontact te laten verplaatsen dan is dit voor een elektricien een kleine klus en zal u worden door belast met de volle prijs.

Wilt u nu de gehele stroominstallatie vernieuwen in uw huis dan kan de elektricien uw een extra korting geven omdat de klus op dat moment meerdere dagen in beslag zal nemen.

Zo heeft de grootte van de klus uiteraard een grote invloed op de prijs en zullen de voorrijkosten vaak niet worden meegerekend.

Extra opties om uit te laten voeren

Buiten stopcontact aanleggen€ 140Makkelijk voor een grasmaaier, of verlichting.
Aanbrengen extra groep€ 190Extra groep aansluiten in uw meterkast
Verlagen van stopcontacten€ 40Moderner als uw stopcontacten lager zitten
Grondkabel plaatsen€ 210Voor tuinverlichting of vijverpomp

Zoals u wellicht weet komt de elektriciteit uw huis binnen in de “aansluitkast” , beter bekend als de meterkast.

Deze meterkast verdeelt de stroom in groepen, die allemaal met een zekering en een groep schakelaar beveiligd zijn tegen overbelasting en kortsluiting.

Op onze site leggen we de functie van de meterkast uit, mocht u daar verder interesse in hebben lees dan hier alles over een groepenkast laten aansluiten.

groepen groepenkast
Doormeten nieuw elektra

Aanleggen en de garantie

Onze specialisten kunnen het elektra aanleggen of uw electra vernieuwen en vervangen in werkelijk elk type nieuwbouwwoning, renovatiewoning of bedrijfspand. Zij werken allemaal met een keurmerk en doen dit dan ook zeer vakkundig en snel.

Voor het aanleggen van elektriciteit is een sterk logisch inzicht en technische kennis een vereiste. Fijn om te weten dat u bij ons kunt rekenen op een team aan ervaren elektriciens die allemaal hun diploma op zak hebben.

Wilt u meer weten over elektriciteit aanleggen of de kosten hiervan? Vraag dan eens vrijblijvende een offerte aan op onze website en krijg een goed inzicht in de gemiddelde kosten.

Verleggen of opnieuw aanleggen?

Ervaring, dat betekent dat wij onder de meest ingewikkelde situaties veel flexibiliteit in onze werkzaamheden hebben opgebouwd. Wij zijn immers geen beginners!

Het is een aanrader om de elektriciteit te laten aansluiten of te verleggen door een deskundige van ons bedrijf.

Wanneer u dit zelf doet, dan loopt u het risico dat u bijvoorbeeld onder stroom komt te staan. Wij zijn aangesloten bij de Uneto-vni, deze organisatie geeft een garantie af op onze uitgevoerde elektra werkzaamheden.

En dat is iets waar u altijd om moet vragen als u met een bedrijf in zee gaat. Garantie geeft een veilig gevoel voor u als consument. Tevens kunnen wij u ook advies geven over het besparen van energie en het opstellen van een verlichtingsplan.

Het is een aanrader om elektra te laten verleggen of opnieuw aan te laten leggen door een professional. Hierdoor voorkomt u een hoop risico’s.

Indien u geen of weinig verstand heeft van elektra aanleggen, dan kunt u onder stroom komen te staan.

Als professioneel elektriciens bedrijf zijn wij aangesloten bij de Uneto-vni. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat wij de elektrowerkzaamheden op een juiste wijze uitvoeren, of dit nu gaat om het aanleggen van de buitenverlichting of om een nieuw stopcontact gaat.

Wilt u meer weten over de prijs van elektra aanleggen of elektra vervangen? Dan kunt u het offerte formulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Elektricien-Haarlem
Nieuwe elektra kabels trekken

Prijzen elektriciteit aansluiten

Wanneer wij de elektriciteit aansluiten in uw bestaande, nieuwbouwwoning of bedrijfspand, dan doen wij dit zeer efficiënt. Wij leveren dan ook altijd maatwerk voor een zeer scherpe aangenomen prijs of uurtarief.

Dat moet ook wel want geen woning is hetzelfde en de wensen van onze opdrachtgevers zijn (gelukkig) ook nooit hetzelfde.

Dat betekent dat wij onder de meest ingewikkelde situaties veel flexibiliteit in onze werkzaamheden hebben opgebouwd. Wij zijn immers geen beginners!

Het is een aanrader om elektra aan te laten sluiten door een deskundige van ons bedrijf. 

Elektrotechniek is een alles omvattend woord, dat vooral betrekking heeft op een technische discipline waarbij men zich bezighoudt met de studie en daarbij de toepassing van elektromagnetische velden en elektriciteit.

Wat kan onze elektricien voor u betekenen?

We zullen de meest voorkomende elektra werkzaamheden die wij in woningen van particulieren uitvoeren voor u op een rijtje zetten:

Zoals u kunt zien is elektriciteit laten aanleggen in uw huis geen probleem voor ons. Van garage tot aan de badkamer, keuken of slaapkamers wij zorgen dat al het elektra naar behoren wordt geïnstalleerd en wordt aangesloten voor een scherpe prijs.

Bespaar nu op het aanleggen van elektriciteit!

Wilt u graag exact weten wat het u gaat kosten om de elektriciteit in uw woning te laten aanleggen door een erkende elektricien?

Twijfel dan niet om even het vrijblijvende offerteformulier in te vullen zodat wij u geheel vrijblijvend de prijs voor het aanleggen van stroom in uw woning kunnen toe sturen.

Door de kosten van ons snel te ontvangen kunt u onze offerte vergelijken en flink besparen op de eindprijs!

Vragen & Antwoorden

Wat kost electriciteit aanleggen?

Dit is afhankelijk van wat er allemaal vervangen of aangelegd moet worden. Leest u op deze pagina de gemiddelde kosten per “onderdeel” of vraag een offerte aan voor hetgeen u wilt laten vervangen.

Mag ik zelf elektriciteit aanleggen?

Het plaatsen van een stopcontact of aansluiten van een lichtpunt is geen probleem als u weet wat u moet doen. Maar gaat het om veranderingen in of aan de meterkast dan adviseren wij u gebruik te maken van een gecertificeerde electriciën. Leest u op deze pagina welke klussen u zelf kunt doen.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!