Tuinverlichting aanleggen

U wilt graag een gezellige tuin met een bijpassende tuinverlichting?

Maar hoe wordt buitenverlichting aangelegd en wat zijn de kosten van de complete aanleg van de nieuwe buitenverlichting?

Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft hoe tuinverlichting aanleggen in zijn werk gaat in uw bestaande of nieuwbouw tuin.

En wat de gemiddelde kosten zijn voor het laten aanleggen.

tuinverlichting-laten-aanleggen

12 volt tuinverlichting

In een tuin of op het terras kan u duizend en één verschillende manieren buitenverlichting laten aanleggen, maar een veel gebruikte vorm die wordt gebruikt bij de aanleg van tuinverlichting is 12 volt verlichting.

Dit komt omdat u te maken heeft met een lage spanning van elektriciteit in de tuin.

Het plaatsen van de buitenverlichting met een lage spanning is een klus die u makkelijk zelf zou kunnen doen mits u maar de trafo goed aansluit.

Nog een belangrijk aspect bij het gebruik van zwakstroom is het aanleggen van de grondkabel. Zorg er altijd voor dat deze op een diepte komt te liggen van rond de 25 cm.

Dit voorkomt het beschadigen van de kabel een een eventuele sluiting in uw tuin.

Snel een prijsindicatie?

Veilige tuinverlichting

12 volt is een erg veilige verlichting voor de tuin en in principe zou men deze lage volt gemakkelijk dus zelf kunnen plaatsen.

Maar dat wordt u natuurlijk afgeraden omdat Electra-Gigant de specialist is op het gebied van lage elektriciteitsspanning aanleggen.

Het enige dat u nog nodig hebt, zijn een transformator, een stopcontact en een prikkabel. Wij sluiten de transformator aan op het lichtnet.

Bovendien is een 12 volt ongevaarlijk voor spelende kinderen en dieren. Electra-Gigant hoeft niet diep te graven om de kabels goed te verbergen.

Voordelen van 12 volt op een rijtje:

  • Veiligheid
  • Snelle installatie
  • Energie besparend
  • Transformator nodig

Tuinverlichting aanleggen stappenplan

  • Maak een goed lichtplan voor buiten voor dat u gaat beginnen met aanleggen. Bij dit plan hoort ook het aanleggen van de bekabeling.
  • Bereken wat u nodig heeft aan bekabeling en hoeveel lampen u wilt gaan plaatsen in uw tuin.
  • Zorg ervoor dat u voldoende kabel, transformatoren en kabel verbindingen in huis heeft.

Aansluiten van de transformator

Het is belangrijk dat u weet hoeveel vermogen u nodig heeft om uw tuinverlichting te laten branden. Bereken het vermogen ( Watt ) zodat u weet hoe zwaar de transformator moet wezen.

Het berekende vermogen mag nooit hoger liggen dan het vermogen van de transformator.

Leggen van de grondkabels

Als u de grondkabel in de grond heeft gelegd op een minimale diepte van 25 cm kunt u deze aansluiten op de transformator.

Zorg ervoor dat u waterdichte verbindingen gebruikt naar de lampen toe. De grondkabels mogen niet beschadigen en moeten voorzien zijn van een keurmerk.

Zeker als dit om 220 volt kabels gaat.

buitenverlichting-aanleggen

Buitenverlichting aanleggen 220 volt

Aanleggen van een terras of tuinverlichting met 220 volt kan een erg gevaarlijke klus zijn die u beter laat uitvoeren door echte professionele elektricien op het gebied van tuin elektra. Men spreekt hier van een hogere intensiteit die in principe altijd regelbaar is.

Elektra laten aanleggen van 220 volt in de tuin doen wij met behulp van een tuinplannetje dat u van tevoren heeft opgesteld.

Het zou zomaar kunnen dat u de verbindingen bovengronds wilt hebben waarbij wij kabels moeten ingraven die zodanig diep liggen dat er niemand aan kan.

Wij sluiten daar op de plaats die u wenst een paal met daaraan de kabeldoos of een waterdicht stopcontact. Een andere mogelijkheid is dat u de centrale plaats binnen laat maken bijvoorbeeld in de schuur.

Het belangrijkste aspect van elektra buiten is de aarding. Het laten aansluiten van een aardlekschakelaar in de meterkast is een zeer belangrijk onderdeel als men 220 volt gaat gebruiken bij een tuinverbouwing.

Een aarding zorgt ervoor dat u niet onder stroom komt te staan en geëlektrocuteerd word. Wat ook vaak gebeurd is dat er voor al de elektra in de tuin een extra groep in de meterkast wordt aangelegd.

Aanleggen van tuinverlichting

Buitenverlichting aanleggen is een lastige en interessant klus. Zo moet de aanvoer leiding voor de tuinverlichting vanuit binnen naar buiten worden gevoerd, en is het belangrijk dat de verlichting zo wordt aangebracht dat er sfeer komt.

Vooral wanneer u weinig tot geen kennis heeft op het gebied van elektriciteit, dan adviseren wij u om de buitenverlichting te laten aanleggen door een ervaren elektricien die alles van elektra weten.

Wanneer onze elektriciens de buiten tuinverlichting kunnen gaan aanleggen bij uw woning, dan doen zij dit op een zeer vakkundige wijze.

Ze luisteren altijd naar uw wensen en leveren hierbij dan ook maatwerk. Het grote voordeel van buitenverlichting is, dat u gelijk meer sfeer brengt rond uw huis en woning.

Wilt u meer weten over de kosten van tuinverlichting laten aanleggen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek snel de goedkoopste prijs voor uw nieuwe tuin of terras verlichting.

Snel een prijsindicatie?

Prijzen buitenverlichting laten aanleggen

Tegenwoordig is het sowieso handig om buiten in de tuin aansluitpunten te hebben voor elektriciteit. Meer en meer wordt er in de tuin geleefd en met een overdekte veranda (die wij steeds meer zien) kunt u tijdens alle seizoenen van uw tuin genieten.

Dan is het bijvoorbeeld erg handig als u in de tuin stopcontacten heeft om bijvoorbeeld te gaan gourmetten ….. De prijs van een tuinverlichting aan laten leggen varieert natuurlijk van de grootte van de tuin.

Normaal gezien zijn wij snel klaar, maar in andere gevallen kan het best zijn dat men een paar dagen werk heeft om alles in orde te krijgen.

Wat we u wel kunnen vertellen is dat wij een laag uurtarief hanteren. U kan ons van tevoren een offerte opvragen die u geheel zelf samenstelt.

waterdichte tuinverlichting

Op basis van deze offerte krijgt u snel van ons een seintje over het totaal kostplaatje.

Waterdicht elektra buiten

Er is niets zo handigs om ’s avonds als het donker is om nog even buiten licht te hebben als u bijvoorbeeld vrienden op visite hebt. Of een buiten stopcontact voor het stofzuigen van uw auto.

Omdat elektra delicaat is, zullen wij in verschillende stappen werken.

Als allereerste voor waterdicht elektra buiten gaan wij de spanningen van de groepen afhalen. 

Dit controleren we door middel van een spanningzoeker.

Daarna gaan we zorgvuldig de lasdoos bevestigen en direct erna moeten de kabels worden gelegd. Hiervoor hebben we gegraven in de tuin tot de gewenste diepte.

Als de kabels reglementair liggen, zullen we de lampen plaatsen in de tuin waar u van tevoren een plannetje heeft gemaakt.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!