Uurtarief elektricien

In de grote lijnen krijgt een elektricien per uur betaald. Het is dan ook wel handig om te weten wat precies het uurtarief van een elektricien kan wezen.

electricien

De gemiddelde prijs per uur is afhankelijk van wat voor soort klus de elektricien moet uitvoeren.

Het kan ook zo wezen dat een klus in zijn geheel wordt aangenomen zodat u een vaste prijs ontvangt. Bij het aannemen van de klus zal een elektricien een inschatting maken van het aantal werkuren die hij kwijt was om het elektrowerk uit te kunnen voeren.

Deze arbeidsuren en de kosten hiervan staan meestal gescheiden in zijn offerte. Bij het geheel aannemen van de klus zal hij meerdere arbeidsuren berekenen om zo geen verlies te maken. 

Het uurtarief van een goede elektricien is net als in andere branches variabel en afhankelijk van wat voor soort opdracht er moet worden uitgevoerd.

Uiteraard is het niet zo dat bij tijdrovende klusjes het u automatisch meer gaat kosten.

Lees hier alles over de prijzen in het onderstaande prijsinformatie tabel.

Gemiddelde uurtarief

Een elektricien die ingeschakeld word voor de wat kleinere huis en tuin opdrachten is niet de zelfde elektricien als de gene die complete elektroniche installatie’ s aanlegt.

Het voordeel voor u is dat de elektricien voor de wat kleinere klusjes een lager kostprijs rekent die ongeveer tussen de € 20 en € 35 per uur ligt.

Natuurlijk zijn er elektriciens die voor een goedkoper uurtarief werken maar zijn deze ook erkend? En wat als het mis gaat heeft u dan garantie? Kies altijd voor een elektricien met een erkenning.

Snel een prijsindicatie?

Wat heeft nu invloed op de prijs?

In een huis kan een elektricien verschillende soorten van elektra werkzaamheden uitvoeren. Hieronder zullen wij u de meest voorkomende elektra klussen in een woning laten zien met de gemiddelde totaalprijs.

De prijzen die u in de onderstaande tabel ziet zijn inclusief materiaal, het monteren en 21% btw.

Elektra klusKostprijsKlus omschrijving
Elektra laten vernieuwen€ 1.200 Elektra laten vernieuwen in een woning.
Verlichting laten aanleggen€ 420 Verlichting aan laten leggen in een woning.
Meterkast laten vervangen€ 385 Een meterkast vervangen met meer dan 4 groepen.
Aardschakelaar laten aansluiten€ 100 Een aardschakelaar laten aansluiten in de meterkast.
Stopcontact laten aanleggen€ 35 Een stopcontact laten aanleggen of verplaatsen.

Hoe moeilijk is de klus?

De meeste elektriciens hanteren een uurtarief waar een flink verschil in kan zitten. In sommige gevallen is dit verschil in tarief wel meer dan € 15,-. De wat moeilijkere elektra klussen zoals het laten aanleggen van verlichting of het verplaatsen of aansluiten van een groepenkast zal een elektricien een hoger uurloon berekenen.

Overleg voordat de elektromonteur begint zijn vaste kosten zodat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan.

Goedkope elektricien of de juiste?

Uiteraard is het aantrekkelijk om te kiezen voor een laag uurtarief die een elektromonteur kan berekenen maar is dit dan wel de juiste keuze?

Voor dat u een keuze maakt is het belangrijk dat u de referenties van het bedrijf naleest of vraag bijvoorbeeld aan kennissen of vrienden of die een goede en erkende elektricien toevallig weten.

Zorg er in ieder geval voor dat erkenning voorop staat en niet het uurloon!

Scherp uurtarief

Zelfs zonder de details van een mogelijke opdracht te weten, kunnen wij altijd scherpe prijzen bieden. U vraagt zich wellicht af waarom en hoe. Wij werken met een eigen team aan elektriciens.

Onze vakmannen werken bij ons in loondienst en ontvangen een vast salaris.

Hierdoor hoeven wij geen ingewikkelde urenconstructies te hanteren en kunnen wij u zeer scherp uurtarief voor een elektricien aanbieden.

Daarnaast kunt u bij ons altijd rekenen op de allerhoogste kwaliteit, al ons personeel is goed opgeleid, zijn gediplomeerd en beschikken over meer dan voldoende praktijkervaring.

Snel een prijsindicatie?

Voorrijkosten

Het kan natuurlijk voorkomen dat een elektromonteur voorrijkosten in rekening brengt. Dit gebeurt meestal pas als het een kleiner klusje is en de elektricien een eind moet rijden om de klus te klaren.

De kosten kunnen variëren van 12 euro per uur tot aan 25 cent per km afhankelijk van uw woonplaats.

Woont u bijvoorbeeld in Rotterdam en de elektricien komt uit Amsterdam dan is de rijtijd al snel 45 minuten.

Als u dan al rond de 10 euro kwijt bent voordat hij uw extra stopcontact in de keuken heeft aangelegd dan word de totaalprijs een duur grapje. Kies daarom altijd een elektricien bij u uit de buurt om zo goedkoop mogelijk uit te wezen.

Op de kosten besparen!

Laat de kostprijs van een elektricien u er niet van weerhouden om contact met ons te zoeken.

Leg uw project aan ons voor door een vrijblijvende online offerte aan te vragen en wij komen snel bij u terug met een zeer aantrekkelijk voorstel met daarin een laag uurtarief elektricien.

Het is overigens altijd (voor u als consument) verstandig om meer offertes aan te vragen, waardoor u in de gelegenheid bent te vergelijken en te besparen op de klus!

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!