Sinds 1990

Uurtarief elektricien

Doorgaans krijgt een elektricien per uur betaald. Het is dan natuurlijk wel handig om te weten wat precies het uurtarief van een elektricien kan zijn.

De gemiddelde prijs per uur is afhankelijk van wat voor soort klus de elektricien moet uitvoeren. Het kan ook zo zijn dat een klus in zijn geheel wordt aangenomen zodat u een vaste prijs ontvangt.

Bij het aannemen van de klus zal een elektricien een inschatting maken van het aantal werkuren die hij kwijt is om het elektrawerk uit te kunnen voeren.

Deze arbeidsuren en de kosten hiervan staan meestal gescheiden in de offerte. Bij het geheel aannemen van de klus zal hij meerdere arbeidsuren berekenen om zo geen verlies te maken. 

Het uurtarief van een goede elektricien is net als in andere branches variabel en afhankelijk van wat voor soort opdracht er moet worden uitgevoerd.

U kunt zich misschien voorstellen dat:

electricien
Onze elektricien

Gemiddelde uurtarief

Een elektricien die ingeschakeld wordt voor de kleinere huis- en tuin opdrachten is niet dezelfde elektricien als die gene die complete elektroniche installatie’ s aanlegt.

Het voordeel voor u is dat de elektricien voor de wat kleinere klussen een lagere kostprijs heeft die ongeveer tussen de € 20 en € 35 per uur ligt.

Natuurlijk zijn er elektriciens die voor een goedkoper uurtarief werken maar zijn deze ook erkend? En wat als het mis gaat heeft u dan garantie? Kies altijd voor een elektricien met een erkenning.

Wat heeft nu invloed op de prijs?

In een huis kan een elektricien verschillende soorten van elektra werkzaamheden uitvoeren. Hieronder zullen wij u de meest voorkomende elektra klussen in een woning laten zien met de gemiddelde totaalprijs.

De prijzen die u in de onderstaande tabel ziet zijn inclusief materiaal, het monteren en 21% btw.

Elektra klusKostprijsKlus omschrijving
Elektra laten vernieuwen€ 1.200 Elektra laten vernieuwen in een woning.
Verlichting laten aanleggen€ 420 Verlichting aan laten leggen in een woning.
Meterkast laten vervangen€ 385 Een meterkast vervangen met meer dan 4 groepen.
Aardschakelaar laten aansluiten€ 100 Een aardschakelaar laten aansluiten in de meterkast.
Stopcontact laten aanleggen€ 35 Een stopcontact laten aanleggen of verplaatsen.

Hoe moeilijk is de klus?

De meeste elektriciens hanteren een uurtarief waar een flink verschil in kan zitten. In sommige gevallen is dit verschil in tarief wel meer dan € 15,-. De wat moeilijkere elektra klussen zoals het verplaatsen of aansluiten van een groepenkast zal een elektricien een hoger uurloon berekenen.

Goedkope elektricien of de juiste?

Uiteraard is het aantrekkelijk om te kiezen voor een laag uurtarief die een elektromonteur kan berekenen maar is dit dan wel de juiste keuze?

Voordat u een keuze maakt is het belangrijk dat u de referenties van het bedrijf naleest of vraag bijvoorbeeld aan kennissen of vrienden of die een goede- en erkende elektricien kennen.

Zorg er in ieder geval voor dat erkenning voorop staat en niet het uurloon! Als u het werk niet laat uitvoeren door een erkende electricien dan heeft u ook geen recht op garantie op het moment dat er dingen mis gaan.

oude-elektra-draden-laten-vervangen
Vernieuwen groepenkast door onze elektricien

Scherp uurtarief

Zelfs zonder de details van een mogelijke opdracht, kunnen wij altijd scherpe prijzen bieden. U vraagt zich wellicht af waarom en hoe. Wij werken met een eigen team aan elektriciens.

Ook werken wij al jaren met dezelfde toeleveranciers. Dit betekent dat onze inkoopkosten laag zijn en dit voordeel berekenen wij door aan onze klanten.

Onze vakmannen werken bij ons in loondienst en ontvangen een vast salaris.

Hierdoor hoeven wij geen ingewikkelde urenconstructies te hanteren en kunnen wij u zeer scherp uurtarief voor een elektricien aanbieden.

Daarnaast kunt u bij ons altijd rekenen op de allerhoogste kwaliteit, al ons personeel is goed opgeleid, zijn gediplomeerd en beschikken over meer dan voldoende praktijkervaring.

Voorrijkosten

Het kan natuurlijk voorkomen dat een elektromonteur voorrijkosten in rekening brengt. Dit gebeurt meestal pas als het een kleiner klusje is en de elektricien ver moet rijden om de klus te klaren.

De kosten kunnen variëren van 12 euro per uur tot aan 25 cent per km afhankelijk van uw woonplaats.

Woont u bijvoorbeeld in Rotterdam en de elektricien komt uit Amsterdam dan is de rijtijd al snel 45 minuten.

Als u dan al rond de 10 euro kwijt bent voordat hij uw extra stopcontact in de keuken heeft aangelegd dan wordt de totaalprijs een duur grapje. Kies daarom altijd een elektricien bij u uit de buurt om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Gelukkig kunnen, wij gezien de ligging van onze vestigingen, bijna door heel Nederland aan de slag.

extra groep aanleggen meterkast

Op de kosten besparen!

Laat de kostprijs van een elektricien u er niet van weerhouden om contact met ons te zoeken.

Leg uw project aan ons voor door een vrijblijvende online offerte aan te vragen en wij komen snel bij u terug met een zeer aantrekkelijk voorstel met daarin een laag uurtarief elektricien.

Het is overigens altijd (voor u als consument) verstandig om meer offertes aan te vragen, waardoor u in de gelegenheid bent te vergelijken en te besparen op de klus!

Vragen & antwoorden

Wat kost een electriciën gemiddeld per uur?

Houdt rekening met een gemiddeld uurloon tussen de 35 a 40 euro per uur. Ook de soort opdracht kan een verschil maken. Vandaar dat wij op deze pagina prijzen tonen van de verschillende soorten elektrawerkzaamheden. Benieuwd naar uw prijs vraag dan een offerte aan.

Hoe achterhaal ik of een electriciën erkend is?

website van het jaar

Een erkende electriciën is aangesloten bij een vakvereniging, in dit geval de Uneto/Vni. Deze bond controleert zijn leden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit. Uiteraard heeft de Electra-Gigant deze erkenning op zak. Leest u hier wat u bij ons voor een erkende electriciën betaald.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!