Sinds 1990

Electra vervangen

Wanneer de elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de oude elektrische bedrading en de complete electra vervangen moet worden.

Ook bij een nieuwbouw woning kan hier sprake van zijn als u uw woning geheel aan uw eisen aan wenst te passen.

oud-elektra-laten-vervangen
Oud elektra vervangen voor nieuw

Bij de vervanging van de oude elektradraden en de overige elektra in een complete woning moet u denken aan:

Soms maken mensen een keuze om specifiek elektra te laten vervangen in één bepaalde ruimte, na/tijdens bijvoorbeeld een verbouwing van de keuken of badkamer.

Leest u op deze pagina gerust alle informatie betreft de kosten van elektra laten vervangen in een oud huis en het compleet opnieuw installeren en uitbreiden van een groepenkast.

Bij de Electra-Gigant is dit allemaal mogelijk tegen goedkope tarieven door heel Nederland.

Of u nu woonachtig bent in Zwolle, Almere, Eindhoven of Rotterdam, wij komen graag uw kant op voor iedere elektra klus.

Kosten elektra vervangen

Wat kost het opnieuw laten aanleggen van elektriciteit of het laten vervangen van uw oude bedrading in uw bestaande -of nieuwbouw woning?

Elektriciteit laten aansluiten in een bestaand- of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een flinke klus. Zeker als het huis meerdere woonlagen heeft.

De prijs voor het vervangen van uw oude elektra en het vernieuwen van uw elektra bedrading in uw woning is afhankelijk van de woonoppervlakte maar ook van het aantal kamers en woonlagen zoals: de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Hoeveel stopcontacten wilt u vernieuwen of laten verleggen en hoeveel extra groepen komen er in uw meterkast? We zullen de belangrijkste aspecten die het meest invloed hebben op de kosten op een rij voor u zetten.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er flink wat vragen om de juiste prijsindicatie te achterhalen. We zullen het kostenplaatje voor het laten vervangen van elektra in een woning wat duidelijker voor u in beeld brengen:

ElektraprojectGemiddelde prijs aanlegBijkomende werkzaamheden
Complete woning€ 4.800Het aanleggen van elektra in een geheel woonhuis, denkt u hierbij aan werkzaamheden zoals stopcontacten aanleggen, het wegwerken van kabels, het vervangen van de groepenkast, het slaan van een aardpen en het aansluiten van een aardlekschakelaar.
Tuinhuis€ 440Buiten electra aanleggen.
Woonkamer€ 545Verlichting en thermostaat aansluiten.
Keuken/washok/badkamer€ 820Zwaardere apparatuur op krachtstroom plaatsen en aanleggen
Veranda€ 950Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken

Bovenstaand zijn de prijzen voor het vervangen van elektra voor u op een rij gezet voor zowel uw bestaande oudere woning als voor uw nieuwbouwwoning. Heeft u belangstelling voor het vervangen van uw elektra in één ban bovenstaande ruimtes in uw woning, vraagt u dan nu een offerte aan voor uw betreffende elektra project.

Kosten nieuwe meterkast

Voor het plaatsen van een nieuwe meterkast en het vervangen van de meterkast bedragen de kosten gemiddeld tussen de 3000 en 4800 euro, afhankelijk van uw situatie.

Meer weten over veranderingen aan uw groepenkast? Leest u dan ook de volgende pagina’s:

Met deze informatie kunt u een keuze maken die past bij uw huidige eisen en wensen, uw woning en het budget.

Oude bedrading vervangen

Vroeger werd de elektra bedrading namelijk in metalen pijpen of in stoffen mantels verwerkt in de muren of plafonds van een jaren 30-woning.

Het gevaar, zeker bij de stoffen elektra mantels, is dat er makkelijk brand kan ontstaan mocht er ergens een kortsluiting zijn.

Tegenwoordig wordt om de elektrische bedrading kunststof gebruikt met verschillende kleuren namelijk rood, blauw, geel/groen en zwart.

De draden worden getrokken door een elektricien door een pvc pijp en komen dan samen in de centraal doos.

Vanuit de centrale doos kan er met een schakeldraad en de schakelaars in uw woonkamer of slaapkamers de verlichting aan en uit gedaan worden.

Het koppelen van de oude stroomdraden met een stoffenomhulsel is nauwelijks te doen en met nieuwe bedrading is dit allemaal een stuk makkelijker geworden.

Veilig uw electra vervangen

De oorzaak van verslechterde elektra is dan ook vaak dat de metalen pijpen waarin de leidingen verwerkt zijn gaan roesten. Of dat er scherpe randen zijn ontstaan in het metaal waardoor de elektra draden “verdrukt” komen te zitten.

Dit is dan ook de reden dat de elektriciteit aangelegd moet worden.

Omdat elektrodraden getrokken worden met een trekveer is de kans groot dat de stoffen mantel kapot gaat en zo bloot komt te liggen in de metalen leiding.

In sommige gevallen kan er een vonk ontstaan en het is meestal die vonk die er voor kan zorgen dat er brand ontstaat tussen uw plafond of wanden met alle gevolgen van dien.

oud-elektra-laten-vervangen

Stappenplan electra vervangen

Als u plannen heeft om uw woning te verbouwen dan moet u ook zeker nadenken over aanpassingen aan de elektra.

Als u in een oud huis woont en er is tijden niets aan de elektra gedaan is de kans groot dat zaken aan vervanging toe zijn.

Heeft u ervaring met het werken met elektra dan hebben wij onderstaand een stappenplan gecreëerd om zelf uw elektra te vervangen.

Benodigde tijd: 1 dag

 1. Start altijd met de juiste voorbereiding:

  Stel u gaat uw woonkamer verbouwen en wellicht muren doorbreken. Dan is de kans groot dat schakelaars en stopcontacten niet meer op de juiste plekken zitten. Teken daarom een plattegrond met daarin tafels, stoelen en banken. Op deze manier weet u waar de verschillende elektriciteitspunten moeten komen. Teken dit op de plattegrond in zodat u weet hoe en waar de leidingen verlegd moeten worden en stopcontacten moeten worden geplaatst.

  stopcontact-aansluiten

 2. De stroom uitschakelen

  Voordat u uw huidige verouderde elektra gaat controleren zorg ervoor dat u de stroom volledig uitschakelt. Kom nooit met uw blote handen aan elektriciteit kabels maar maak gebruik van een spanningsmeter. Deze spanningsmeter meet of er nog spanning op de kabels staat. Alles voor de veiligheid en uiteraard om te voorkomen dat u het risico loopt op een stroomschok.

  aardlekschakelaar-in-groepenkast

 3. Controleer uw huidige elektra

  Bij verbouwen is het van groot belang de huidige staat van uw elektra te controleren. Zijn de leidingen in stoffen mantels of met aluminium bedekt? Of staat er een sterk verouderde meterkast? Dan kunt u een elektricien van een gecertificeerd elektriciteitsbedrijf, zoals de Electra-Gigant, langs laten komen om de staat van uw huidige installatie en kabels te beoordelen. Als u de vervangingswerkzaamheden zelf niet aankan of aandurft nemen wij dit graag voor u uit handen.

  beveiliging installaties

 4. Renoveer of vervang uw groepenkast

  We hebben het hier al eerder over gehad. De oude stoppenkast voldoet niet meer. Ingeval van kortsluiting hoeft u alleen maar een schakelaar in de meterkast om te zetten. terwijl u bij een stoppenkast de stop moet vervangen. Als u dan toch gaat verbouwen is het verstandig om de elektrische installatie in uw meterkast ook uit te breiden of te vernieuwen.

  groepenkast-laten-vernieuwen

 5. Weet waar u aan begint

  Elektra renoveren of opnieuw aanleggen is een lastige klus. Zeker als u hier in het geheel geen ervaring mee heeft. Is dit het geval dan is het verstandig om deze werkzaamheden uit te laten voeren door een elektricien van een gecertificeerd elektra bedrijf. Zo weet u zeker dat alles veilig gebeurt, dat aan alles wordt gedacht en dat het u een veilige situatie oplevert waarmee u jaren mee voort kunt.

  Aardlekschakelaar-aansluiten

Wij vervangen elektra zoals het hoort!

Wanneer het u duidelijk is dat u nieuwe elektra wilt laten aanleggen of de oude elektra wilt laten vervangen is het van belang dat dit zo goed en veilig mogelijk gebeurd.

Een erkend elektricien is eigenlijk de enige die dit veilig voor u kan doen. Hij kan niet alleen maar uw oude elektra compleet vernieuwen maar ook de elektra in de groepenkast vervangen en ervoor zorgen dat er extra beveiligingen komen zoals het laten aansluiten van een aardlekschakelaar.

Elektra vervangen is niet zomaar eventjes een klus voor de doe-het-zelver voor in het weekend. Werken met stroom is en blijft gevaarlijk als u er weinig tot geen verstand van heeft.

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het opnieuw laten aanleggen van uw elektra in uw oude woning of na een ingrijpende verbouwing? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek onze lage prijzen!

Electra werkzaamheden

Werken met elektra is op zijn zachts gezegd een uitdaging, daarom zijn al onze elektriciens gediplomeerd, werken accuraat, beschikken over jarenlange ervaring en zijn netjes en beleefd in de omgang.

Electra is een onmisbaar onderdeel in huis en bedrijf en moet met verstand van zaken worden aangelegd.

Wat houdt het vervangen van elektra eigenlijk in? Bij vervanging van de elektra worden oude stoppen en de elektra draden vernieuwt.

De nieuwe automaten zijn voorzien om zo de spanning in een woning en de groepenkast veel beter te kunnen verdelen zodat deze nauwelijks overbelast kunnen raken en uit zullen slaan.

In sommige gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden omdat er door een uitbreiding meer automaten in de kast gemonteerd moeten worden.

Ook kiezen mensen er vaak voor om extra stroompunten te plaatsen in hun huis of laten ze meteen een goede aarding aanleggen door middel van het laten slaan van een aardpen.

Een aardpen in combinatie met een goede aardlekschakelaar in uw meterkast zal uw complete elektra installatie een zeer goede beveiliging bieden tegen overbelasting en blikseminslag.

Om de stopcontacten te laten verplaatsen of te verleggen zullen er nieuwe elektra draden getrokken moeten worden naar de nieuwe stroompunten (stopcontacten) toe.

In de muren worden deze vaak gefreesd en bij plafonds worden de pvc leidingen altijd boven op het plafond gemonteerd.

Wij kunnen verschillende producten en diensten leveren op het gebied van elektra.

 • Het vervangen of uitbreiden van elektrische installaties voor uw woonhuis of bedrijf.
 • Onderhoud en renovatie of het verplaatsen van uw meterkast.
 • Oude elektra draden vernieuwen.
 • Aarding aanbrengen voor uw woning.
sleuven frezen elektra muren
Sleuven vrezen in muren voor elektra

Sleuven frezen

Als de oude elektra bedrading éénmaal vervangen moet worden kiezen de meeste mensen ook meteen om stopcontacten of andere stroompunten te laten verleggen.

Omdat de meeste bedrading in pvc buizen wordt getrokken zullen er eerst nieuwe sleuven gevreesd moeten worden in de bestaande muren.

Sleuven laten frezen is een klus waar geen een elektricien dol op is. In plaats van een ouderwetse steenbeitel kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van een elektrische sleuvenfrees.

Deze frees slijpt direct 2 gleuven naast elkaar (op de juiste maat) zodat alleen nog maar het tussenstuk verwijdert hoeft te worden.

Als u nadat de electra opnieuw is aangelegd een stucadoor nodig heeft om de sleuven te dichten kunt u een prijsopgave aanvragen om te achterhalen wat hiervan de kosten zijn.

Door een goede afzuiging van een stofzuiger maakt het het gleuven frezen een stuk makkelijker en u heeft bijna geen last van stof meer.

Bespaar op de vervanging van uw elektra!

De Electra-Gigant staat klaar om alle mogelijke elektra opdrachten uit te voeren voor een zeer scherpe prijs.

De prijzen van het opnieuw aanleggen of vervangen van uw bestaande elektra kunnen per uur worden berekend of een elektricien kan de gehele klus aannemen en u een vaste prijs geven.

Wat een elektricien kost per uur? Het gemiddelde uurloon zal tussen de 25 en 40 euro liggen dit is exclusief materiaal en voorrijkosten. Wilt u een exacte prijsopgave ontvangen geheel vrijblijvend?

Vraag dan eens een offerte aan voor het laten vervangen van uw elektra en ontvang de kosten binnen 2 dagen!

extra stopcontact aanleggen
Nieuwe elektrakabels aanleggen

Prijsvoorbeeld

Omdat u nu een redelijk goed inzicht heeft in de gemiddelde prijzen wat zal de totaalprijs dan zijn voor uw project? We zullen u hiervan een voorbeeld geven:

Zo goedkoop mogelijk:

U wilt uw elektra in uw huis laten vervangen maar het liefst betaalt u niet teveel hiervoor. Uw bestaande woning is grotendeels al voorzien van elektriciteit maar u wilt verschillende elektra punten laten aanpassen zoals in de ruimte van uw woonkamer, slaapkamers of tuinhuis.

Voor deze situatie betaalt u gemiddeld tussen de €400 – tot € 600,-

Keuken en badkamer:

Een washok, keuken of badkamer zijn wat ingewikkelder om te voorzien van nieuwe elektra. Vaak wordt er in de keuken, washok of de badkamer gebruik gemaakt van krachtstroom om zo zwaardere elektroniche apparaten te kunnen besturen.

Krachtstroom laten aanleggen is iets duurder dan gewoon stroom van 220 volt. U kunt hiervoor rekening houden met een bedrag van €600,-

Complete woning:

Als u een huis laat bouwen en er moet elektra aangelegd worden dan is het raadzaam om een professionele elektricien hiervoor in te schakelen. Hij kan voor u de meterkast aansluiten en alle elektra draden trekken naar de desgewenste stroompunten in uw woning.

De gemiddelde kosten voor het laten aanleggen van stroom voor een compleet woonhuis liggen tussen de €2000,- en €3200,- geheel afhankelijk van uw wensen.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Wilt u na deze pagina te hebben gelezen exact weten wat het vervangen van uw elektra in uw bestaande- of nieuwbouw woning gaat kosten?

Dan kunt u bij de Electra-Gigant een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Na het invullen van het vrijblijvende formulier zullen wij deze direct beantwoorden met een zeer scherpe prijs!!

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om electra te vervangen?

Dit is afhankelijk van hetgeen vervangen moet worden bij u. Gaat het om stopcontacten plaatsen of de groepenkast vervangen? Leest u hier alle werkzaamheden die wij kunnen verrichten op het gebied van elektra vervangen.

Worden de kosten voor het vervangen van de electra per uur berekend?

Dit is geheel afhankelijk van de grootte van uw opdracht. Moet er veel gebeuren qua vervanging is het het verstandigst een totaalprijs af te spreken. Leest u hier alle informatie over onze prijzen voor het vervangen van uw electra.

Wanneer moet de electra vervangen worden?

De elektra wordt vaak vervangen als er sprake is van een flinke verbouwing van bijvoorbeeld de keuken. Uw groepenkast heeft wellicht uitbreiding nodig om te zorgen dat alle nieuwe apparatuur werkt. Bij huizen ouder dan 40 jaar is er waarschijnlijk sprake van aluminium bedrading, deze worden als redelijk onveilig gezien. Leest u op deze pagina alles over het vernieuwen en aanleggen van uw elektra.

Wat kost het vervangen van een groepenkast?

website van het jaar

De kosten voor het vervangen van uw groepenkast en de hierbij horende bedrading liggen tussen de 3000 en 4700 euro. Dit is afhankelijk van uw wensen ten aanzien van de samenstelling en het aantal groepen. Wellicht heeft u behoefte aan krachtstroom? Leest u hier alle informatie over het vervangen van uw groepenkast.

Hoe lang duurt het om een meterkast te vervangen?

U moet er rekening mee houden dat u enkele uren geen gebruik kunt maken van stroom. Het vervangen van een groepenkast is meestal in een dagdeel uitgevoerd. Leest u hier alles wat te maken heeft met het vervangen van uw meterkast.

Wat kost het uitbreiden van mijn meterkast?

garantie

Voor het aanleggen van een nieuwe groep ter uitbreiding van uw meterkast moet u rekening houden op circa 100 euro. Bij meerdere nieuwe groepen ligt de prijs voor de volgende groepen tussen de 60 a 70 euro. Leest u hier meer informatie en de kosten van het uitbreiden van uw meterkast.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!