Electra vervangen

Wanneer de elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de oude elektrische bedrading en het complete electra vervangen moet worden.

oud-elektra-laten-vervangen

In de meeste gevallen komt dan ook de meterkast of ook wel groepenkast aan de beurt.

Leest u op deze pagina gerust alle informatie betreft de kosten van elektra laten vervangen in een oud huis en het compleet opnieuw installeren en uitbreiden van een groepenkast.

oude-elektra-draden-vervangen-woning

Oude bedrading vervangen

Vroeger werd de elektra bedrading namelijk in metalen pijpen of in stoffen mantels verwerkt in de muren of plafonds van een jaren 30 woning. Het gevaar, zeker bij de stoffen elektra mantels, is dat er makkelijk brand kan ontstaan mocht er ergens een kortsluiting zijn.

Tegenwoordig wordt om de elektrische bedrading kunststof gebruikt met verschillende kleuren namelijk rood, blauw, geel/groen en zwart.

De draden worden getrokken door een elektricien door een pvc pijp en komen dan samen in de centraal doos.

Vanuit de centraledoos kan er met een schakeldraad en de schakelaars in uw woonkamer of slaapkamers de verlichting aan en uit gedaan worden.

Het koppelen van de oude stroomdraden met een stoffenomhulsel is nauwelijks te doen en met nieuwe bedrading is dit allemaal een stuk makkelijker geworden.

Snel een prijsindicatie?

Veilig uw electra vervangen

De oorzaak van verslechterd elektra is dan ook vaak dat de metalen pijpen waarin de leidingen verwerkt zijn gaan roesten. Of dat er scherpe randen zijn ontstaan in het metaal waardoor de elektra draden “verdrukt” komen te zitten.

Dit is dan ook de reden dat de elektriciteit aangelegd moet worden.

Omdat elektrodraden getrokken worden met een trekveer is de kans groot dat de stoffenmantel kapot gaat en zo bloot komt te liggen in de metalen leiding.

In sommige gevallen kan er een vonk ontstaan en het is meestal die vonk die er voor kan zorgen dat er brand ontstaat tussen uw plafond of wanden met alle gevolgen van dien.

oud-elektra-laten-vervangen

Wij vervangen elektra zoals het hoort!

Wanneer het u duidelijk is dat u nieuw elektra wilt laten aanleggen of het oude wilt laten vervangen is het van belang dat dit zo goed mogelijk gebeurd.

Een erkend elektricien is eigenlijk de enige die dit veilig voor u kan doen. Hij kan niet alleen maar uw oude elektra compleet vernieuwen maar ook de elektra in de groepenkast vervangen en ervoor zorgen dat er extra beveiligingen komen zoals het laten aansluiten van een aardlekschakelaar.

Elektra vervangen is niet zomaar eventjes een klus voor de doe-het-zelver voor in het weekend. Werken met stroom is en blijft gevaarlijk als u er weinig tot geen verstand van heeft.

Wilt u graag eens weten wat de kosten zijn voor het opnieuw laten aanleggen van uw elektra in uw oude woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek onze lage prijzen!

Electra werkzaamheden

Werken met elektra is op zijn zachts gezegd een uitdaging, daarom zijn al onze elektriciens gediplomeerd, werken accuraat, beschikken over jarenlange ervaring en zijn netjes en beleefd in de omgang.

Electra is een onmisbaar onderdeel in huis en bedrijf en moet met verstand van zaken worden aangelegd.

Wat houd het vervangen van elektra eigenlijk in? Bij vervanging van het elektra worden oude stoppen en de elektra draden vernieuwt.

De nieuwe automaten zijn voorzien om zo de spanning in een woning en de groepenkast veel beter te kunnen verdelen zodat deze nauwelijks overbelast kunnen raken en uit zullen slaan.

In sommige gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden omdat er door een uitbreiding meer automaten in de kast gemonteerd moeten worden.

Ook kiezen mensen er vaak voor om extra stroompunten te plaatsen in hun huis of laten ze meteen een goede aarding aanleggen door middel van het laten slaan van een aardpen.

Een aardpen in combinatie met een goede aardlekschakelaar in uw meterkast zal uw complete elektra installatie een zeer goede beveiliging bieden tegen overbelasting en blikseminslag.

Om de stopcontacten te laten verplaatsen of te verleggen zullen er nieuwe elektra draden getrokken moeten worden naar de nieuwe stroompunten ( stopcontacten ) toe.

In de muren worden deze vaak gevreesd en bij plafonds worden de pvc leidingen altijd boven op het plafond gemonteerd.

Wij kunnen verschillende producten en diensten leveren op het gebied van elektra.

  • Het vervangen of uitbreiden van elektrische installaties voor uw woonhuis of bedrijf.
  • Onderhoud en renovatie of het verplaatsen van uw meterkast.
  • Oude elektra draden vernieuwen.
  • Aarding aanbrengen voor uw woning.

Snel een prijsindicatie?

Sleuven frezen

Als de oude elektra bedrading eenmaal vervangen moet worden kiezen de meeste mensen ook meteen om stopcontacten of andere stroompunten te laten verleggen.

Omdat de meeste bedrading in pvc buizen word getrokken zullen er eerst nieuwe sleuven gevreesd moeten worden in de bestaande muren.

Sleuven laten frezen is een klus waar geen een elektricien dol op is. In plaats van een ouderwetse steenbeitel kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van een elektrische sleuvenfrees.

Deze frees slijpt direct 2 gleuven naast elkaar ( op de juiste maat ) zodat alleen nog maar het tussen stuk verwijdert hoeft te worden.

Door een goede afzuiging van een stofzuiger maakt het het gleuven frezen een stuk makkelijker en u heeft bijna geen last van stof meer.

Kosten elektra vervangen

Wat kost het opnieuw laten aanleggen van elektriciteit of het laten vervangen van uw oude bedrading in uw bestaande of nieuwbouw woning?

Elektriciteit laten aansluiten in een bestaande of nieuwbouw huis, opbouw of aanbouw is best een flinke klus.

De prijs voor het vervangen van uw oude elektra en het vernieuwen van uw elektra bedrading in uw woning is afhankelijk van het woonoppervlakte maar ook van het aantal kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Hoeveel stopcontacten wilt u vernieuwen of laten verleggen en hoeveel extra groepen komen er in uw meterkast? We zullen de belangrijkste aspecten die het meest invloed hebben op de kosten even op een rijtje voor u zetten.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er flink wat vragen om de juiste prijsindicatie te achterhalen. We zullen het kostenplaatje voor het laten vervangen van elektra in een woning wat duidelijker voor u in beeld brengen:

  • Complete woning vervangen – €2000,- tot €3200,-
  • Woonkamer vervangen – €400 – tot € 600,-
  • Badkamer en keuken vervangen – € 450,- tot €625,-
  • Tuinhuis vervangen – € 280,-

Bespaar op de vervanging van uw elektra!

De Electra-Gigant staat klaar om elke mogelijke elektra opdracht uit te voeren voor een zeer scherpe prijs.

De prijzen van het opnieuw aanleggen of vervangen van uw bestaande elektra kunnen per uur worden berekend of een elektricien kan de gehele klus aannemen en u een vaste prijs geven.

Wat een elektricien kost per uur? Het gemiddelde uurloon zal tussen de 25 en 40 euro liggen dit is exclusief materiaal en voorrijkosten. Wilt u een exacte prijsopgave ontvangen geheel vrijblijvend?

Vraag dan eens een offerte aan voor het laten vervangen van uw elektra en ontvang de kosten binnen 2 dagen!

extra stopcontact aanleggen

Prijsvoorbeeld

Omdat u nu een redelijk goed inzicht heeft in de gemiddelde prijzen wat zal de totaalprijs dan wezen voor uw project? We zullen u hiervan een voorbeeld geven:

Zo goedkoop mogelijk:

U wilt uw elektra in uw huis laten vervangen maar het liefst betaalt u niet teveel hiervoor. Uw bestaande woning is grotendeels al voorzien van elektriciteit maar u wilt verschillende elektra punten laten aanpassen zoals in de ruimte van uw woonkamer, slaapkamers of tuinhuis.

Voor deze situatie betaalt u gemiddeld tussen de €400 – tot € 600,-

Keuken en badkamer:

Een washok, keuken of badkamer zijn wat ingewikkelder om te voorzien van nieuw elektra. Vaak word er in de keuken, washok of de badkamer gebruik gemaakt van krachtstroom om zo zwaardere elektroniche apparaten te kunnen besturen.

Krachtstroom laten aanleggen is iets duurder dan gewoon stroom van 220 volt. U kunt hiervoor rekening houden met een bedrag van €600,-

Complete woning:

Als u een huis laat bouwen en er moet elektra aangelegd worden dan is het raadzaam om een professionele elektricien hiervoor in te schakelen. Hij kan voor u de meterkast aansluiten en alle elektra draden trekken naar de des gewenste stroompunten in uw woning.

De gemiddelde kosten voor het laten aanleggen van stroom voor een compleet woonhuis liggen tussen de €2000,- en €3200,- geheel afhankelijk van uw wensen.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Wilt u na deze pagina te hebben gelezen exact weten wat het vervangen van uw elektra in uw bestaande of nieuwbouw woning gaat kosten?

Dan kunt u bij de Electra-Gigant een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Na het invullen van het vrijblijvende formulier zullen wij deze direct beantwoorden met een zeer scherpe prijs!!

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!