Meterkast verplaatsen

Wilt u de oude meterkast verplaatsen in uw woning? Dan kunt u dit laten doen door de elektriciens van de Electra-Gigant.

Maar wat kost het laten verplaatsen van een meterkast eigenlijk?

Als bedrijf hebben wij meer dan twintig jaar ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden aan en met elektrotechnische installaties.

Wij kunnen voor u dan ook op een zeer vakkundige wijze een meterkast verplaatsen. Een meterkast verplaatsen is een ingewikkelde en risicovolle klus, u kunt bijvoorbeeld een elektrische schok krijgen als u niet weet waar u mee bezig bent.

Leest u op deze pagina alles over het aanpassen van een groepenkast, het verplaatsen en de gemiddelde kosten.

meterkast-verplaatsen

Staat uw meterkast niet op de goede plaats?

Om een meterkast te verplaatsen kunt u ons inschakelen. Wij bieden onze klanten diverse elektro technische werkzaamheden aan, zoals het aanleggen of herindelen van uw groepenkast, beveiligingsinstallaties, mechanische ventilatiesystemen maar ook het vervangen of verplaatsen van meterkasten.

De reden heeft vaak te maken met een verbouwing of andere werkzaamheden in een bestaande of nieuwbouw woning.

Dit betekent waarschijnlijk ook dat u behoefte heeft aan meerdere groepen omdat er wellicht meer stroom gevraagd wordt, in verband met het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuwe keuken met veel meer apparatuur dan dat eerst het geval was.

Snel een prijsindicatie?

Voordelen verplaatsen

De voordelen van het verplaatsen van uw groepenkast zijn dat u meteen alles opnieuw kan indelen. We zetten de voordelen even op een rijtje voor u:

  • Meer groepen in uw groepenkast
  • Betere beveiliging tegen overbelasting
  • Meer aardlekautomaten
  • Herindelen (betere stroom verdeling over het aantal groepen, bijvoorbeeld een extra groep)
  • Aarding (aardpen laten slaan)

Ervaring nodig voor meterkast verplaatsen

Onze experts beschikken over alle kennis en ervaring om dit voor u te realiseren. De meterkast verplaatsen geeft u de mogelijkheid tot het opnieuw indelen van de gang of iedere andere ruimte waarin de kast zich bevindt.

Wij kunnen deze verplaatsen naar vrijwel iedere gewenste plek. Dit betekent overigens niet dat wij hem alleen maar verplaatst kan worden in geval van nieuwbouw.

Ons bereikt vaak de vraag om tijdens een verbouwing hem te verplaatsten omdat er sprake is van een heel andere indeling van de woonruimte.

verplaatsing-meterkast

Waar gaat de meterkast heen

Als u de meterkast verplaatsen wilt heeft u waarschijnlijk een plek in uw hoofd waar de meterkast moet komen te staan. Zo zijn er voldoende mensen die ervoor kiezen om de meterkast naar de kelder te verplaatsen.

Zo kan aardig wat ruimte bespaard worden in de gang waar normaal gesproken de meterkast gevonden wordt.

Een andere plek die populair is om de meterkast te installeren is de garage. Dit is over het algemeen überhaupt een plek waar niet alles heel netjes afgewerkt eruit hoeft te zien. Iets wat een meterkast van nature eigenlijk nooit is.

Meterkast verplaatsen door een vakman

Wij kennen het allemaal wel eens in het jaar duiken we massaal de meterkast in om de standen van gas en elektra te noteren voor de alom bekende eindafrekening.

Weet u welke leveringen er allemaal in uw meterkast binnenkomen? Aardgas, elektriciteit, drinkwater, stadsverwarming, CAI en telefoon.

De eerste vier hebben een meter maar de laatste twee ( antenne en telefoon ) kwamen vroeger op een bepaald punt in de woonkamer binnen.

Maar door het toenemende gebruik van  telefoon en antenne, ook in andere kamers van het huis, is de meterkast een mooi centraal punt.

Het kan ook zo zijn dat u dus een meterkast verplaatsen moet omdat deze uit zijn voegen groeit of omdat u een woning opnieuw indeelt.

Snel een prijsindicatie?

Prijzen meterkast verplaatsing

Hetzelfde geldt voor een internetaansluiting, deze bevindt zich ook vaak in de meterkast, wel of niet gecombineerd met telefoon (ADSL) of antennekabel.

U leest het, zonder een goed en veilig werkende meterkast …. wordt het maar saai, koud en stil in huis.

Verplaatsen prijzen

Als de meterkast verplaatst moet worden dan kunt u dat het best laten doen door een gecertificeerd bedrijf. U kunt met een gerust hart u meterkast laten verplaatsen door onze erkende installateurs.

Wij weten precies hoe wij een meterkast moeten verplaatsen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten van een meterkast verplaatsen?

Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan!

Wij maatwerk van een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien kunnen wij een meterkast verplaatsen tegen een aantrekkelijke prijs. Bent u ook benieuwd naar de prijs?

Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U ontvangt van ons dan zo snel mogelijk een kostenspecificatie in uw mailbox.

Bespaar op de kosten

De verplaatsing van uw meterkast is onderdeel van uw totale verbouwing. Dit betekent dan ook dat de investering die u nu doet moet afzetten tegen de waardevermeerdering die uw huis krijgt als de verbouwing voltooid is.

Bovendien helpt de Overheid ook een handje mee.

Als u in een huis ouder dan 2 jaar woont, worden de werkzaamheden maar met 6% belast in plaats van de gebruikelijke 21%, en dat is mooi meegenomen.

Wij kunnen u geen standaard prijs geven voor het verplaatsen of vervangen van de groepenkast, omdat de kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren.

Vult u op ons online offerteformulier zoveel mogelijk informatie in bij de omschrijving. Waar bevindt de meterkast zich nu en hoeveel meter wordt hij verplaatst in uw nieuwe plannen.

Is het aantal groepen nog voldoende of wenst u hier ook een uitbreiding van?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!