Sinds 1990

Meterkast verplaatsen

De meterkast is de technische ruimte in een woning of bedrijfspand waar diverse elektrameters zijn opgesteld.

Bij een verbouwing van uw woonkamer of de keuken, waarbij de meterkast verplaatst of vervangen dient te worden komen ook andere elektra werkzaamheden aan de orde.

Denkt u hierbij aan:

Ook voor deze werkzaamheden kunt u ons inschakelen. Met onze ruime expertise en concurrerende goedkope tarieven, bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u uw oude meterkast verplaatsen in uw woning? Dan kunt u dit laten doen door de elektriciens van de Electra-Gigant.

Het is toegestaan om zelf de meterkast te verplaatsen maar met oog op de veiligheid adviseren wij u dit te laten doen door een erkend installateur.

Als bedrijf hebben wij meer dan twintig jaar ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden aan- en met elektrotechnische installaties.

Wij kunnen voor u dan ook op zeer vakkundige wijze een meterkast verplaatsen. Een meterkast verplaatsen is een ingewikkelde en risicovolle klus, u kunt bijvoorbeeld een elektrische schok krijgen als u niet weet waar u mee bezig bent.

Leest u op deze pagina alles over het aanpassen van een groepenkast, het verplaatsen en de gemiddelde kosten.

meterkast-verplaatsen
Verplaatsing en vernieuwen oude meterkast

Staat uw meterkast niet op de goede plaats?

Om een meterkast te verplaatsen kunt u ons inschakelen. Wij bieden onze klanten diverse elektro technische werkzaamheden aan, zoals het aanleggen of herindelen van uw groepenkast, beveiligingsinstallaties, mechanische ventilatiesystemen, thuisnetwerk aanleggen maar ook het vervangen, verplaatsen of uitbreiden van meterkasten.

De reden heeft vaak te maken met een verbouwing of andere werkzaamheden in een bestaande- of nieuwbouw woning.

Dit betekent waarschijnlijk ook dat u behoefte heeft aan meerdere groepen omdat er wellicht meer stroom gevraagd wordt, in verband met het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuwe keuken met veel meer apparatuur.

Voordelen verplaatsen

De voordelen van het verplaatsen van uw groepenkast zijn dat u meteen alles opnieuw kunt laten indelen.

We zetten de voordelen even op een rij voor u:

Ervaring nodig voor meterkast verplaatsen

Onze experts beschikken over alle kennis en ervaring om dit voor u te realiseren. De meterkast verplaatsen geeft u de mogelijkheid tot het opnieuw indelen van de gang of iedere andere ruimte waarin de kast zich bevindt.

Wij kunnen deze verplaatsen naar vrijwel iedere gewenste plek. Als de meterkast zich maar op maximaal 3 meter afstand van de voordeur bevindt. Dit is een eis waar de meterkast aan moet voldoen.

Indien de meterkast meer dan 3 meter van de voordeur geplaatst moet worden dan zijn er aanvullende eisen van toepassing. Wij kunnen dit, namens u, voorleggen aan uw energie leverancier.

Een andere verplichting is de minimale afmeting van de meterkast, namelijk (H) 240 x (B) 75 en (D) 31.

verplaatsing-meterkast
Nieuwe meter en groepenkast geplaatst

Waar gaat de meterkast heen

Als u de meterkast wilt verplaatsen heeft u waarschijnlijk een plek in uw hoofd waar de meterkast moet komen. Zo zijn er voldoende mensen die ervoor kiezen om de meterkast naar de kelder te verplaatsen.

Zo kan aardig wat ruimte bespaard worden in de gang waar normaal gesproken de meterkast is. Een andere plek die populair is om de meterkast te installeren is de garage.

Meterkast verplaatsen door een vakman

Wij kennen het allemaal wel, eens in het jaar duiken we massaal de meterkast in om de standen van gas en elektra te noteren voor de alom bekende eindafrekening.

Met de slimme meters van tegenwoordig is dit overbodig geworden maar in oudere huizen staan nog oude meterkasten. Dus als u denkt aan het alleen laten verplaatsen van de groepenkast dan is een uitbreiding ook vaak aan de orde.

Weet u welke leveringen er allemaal in uw meterkast binnenkomen? Aardgas, elektriciteit, drinkwater, stadsverwarming, CAI en telefoon.

De eerste vier hebben een meter maar de laatste twee (antenne en telefoon) kwamen vroeger op een bepaald punt in de woonkamer binnen.

Door het toenemende gebruik van telefoon en antenne, ook in andere kamers van het huis, is de meterkast een mooi centraal punt.

Het kan ook zo zijn dat u dus een meterkast moet verplaatsen omdat deze uit zijn voegen groeit of omdat u uw woning opnieuw indeelt.

Prijzen meterkast verplaatsing

Aan het verplaatsen van de meterkast zijn uiteraard kosten verbonden. Wij kunnen niet zomaar een prijs geven omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren.

Dit is uiteraard geheel afhankelijk van uw situatie, de staat en indeling van uw huidige verouderde meterkast.

Om een beter inzicht in de kosten te krijgen adviseren wij u een offerte bij ons aan te vragen.

Beschrijf uitgebreid de huidige situatie, denkt u hierbij aan hoeveel groepen u nodig denkt te hebben en de wensen die u wellicht verder heeft. Binnen 48 uur heeft u onze offerte in uw mailbox.

meterkast verplaatsen
Uitgebreide meterkast verplaatsing

Verplaatsen prijzen

Als de meterkast verplaatst moet worden dan kunt u dat het best laten doen door een gecertificeerd bedrijf. U kunt met een gerust hart uw meterkast laten verplaatsen door onze erkende installateurs.

De kosten voor het laten verplaatsen van een meterkast zijn afhankelijk van wat uw electra leverancier hiervoor rekent. De meterkast in zijn geheel verplaatsen kost gemiddeld tussen de 1000 en 1600 euro. Wordt de meterkast meer dan 25 meter verplaatst dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

Wij weten precies hoe wij een meterkast moeten verplaatsen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten van een meterkast verplaatsen? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan!

Wij leveren maatwerk van een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien kunnen wij een meterkast verplaatsen tegen een aantrekkelijke prijs. Bent u ook benieuwd naar de prijs?

Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U ontvangt van ons dan zo snel mogelijk een kostenspecificatie in uw mailbox.

Bespaar op de kosten

De verplaatsing van uw meterkast is onderdeel van uw totale verbouwing. Dit betekent dan ook dat de investering die u nu doet moet afzetten tegen de waardevermeerdering die uw huis krijgt als de verbouwing voltooid is. Bovendien helpt de Overheid ook een handje mee.

Als u in een huis ouder dan 2 jaar woont, worden de werkzaamheden maar met 6% belast in plaats van de gebruikelijke 21%, en dat is mooi meegenomen.

Wij kunnen u geen standaard prijs geven voor het verplaatsen of vervangen van de groepenkast, omdat de kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren.

Vult u op ons online offerteformulier zoveel mogelijk informatie in bij de omschrijving. Waar bevindt de meterkast zich nu en hoeveel meter wordt hij verplaatst in uw nieuwe plannen.

Is het aantal groepen nog voldoende of wenst u hier ook een uitbreiding van?

Vragen & antwoorden

Kan een meterkast verplaatst worden?

website van het jaar

Ja dat kan, door een meterkast te laten verplaatsen, als gevolg van een verbouwing, kan er meer ruimte gecreëerd worden in de ruimte waar de meterkast geplaatst staat. Lees hier alle belangrijke informatie over het verplaatsen of in zijn geheel vervangen van de meterkast.

Op welke hoogte moet een meterkast hangen?

De onderkant van de verdeelkast wordt op een hoogte van 1600 mm gemonteerd, dit gemeten vanaf de afgewerkte vloer. Wij kennen alle regels met betrekking tot alle werkzaamheden in of aan de meterkast. Leest u hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Hoe ver mag de meterkast geplaatst worden vanaf de voordeur?

De meterkast mag zich op maximaal 3 meter vanaf de voordeur bevinden. Deze regel bestaat omdat de brandweer bij eventuele problemen ongehinderd kan ingrijpen. Op deze pagina vertellen wij u alles wat u wilt weten hierover. Of vraag direct bij ons een gratis prijsopgave aan zodat u zelf kunt zien tegen welke lage kosten wij dit voor u kunnen doen.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!