Thuisnetwerk aanleggen

Een thuisnetwerk aanleggen zorgt voor veel comfort. De meeste mensen denken bij een dergelijk netwerk vaak aan computers.

Vaak is dit ook het geval en de Electra-Gigant Amsterdam kan u dan ook zeker van dienst zijn bij het aanleggen van dit netwerk.

Hiermee voorziet u bijvoorbeeld alle computers van internet en is er onderlinge communicatie tussen apparaten die zich op dit netwerk bevinden mogelijk.

Ook al is het maken van een draadloos netwerk zeer eenvoudig is het voor veel apparatuur toch raadzaam om te kiezen voor een bedraad netwerk.

Dit is simpelweg veel stabieler en sneller. Het nadeel is echter dat het trekken en aanleggen van de kabels een arbeidsintensieve klus is en dus wat geld kost. Toch vinden wij het de moeite waarde, een bekabeld netwerk is veel sneller en stabieler dan een wifi netwerk.

thuisnetwerk-aanleggen

Aansluiten van verschillende apparatuur

Met een netwerk kunnen alle verschillende apparaten met elkaar in verbinding gebracht worden. Dit kan vaak ook draadloos gedaan worden maar een bedraad netwerk is altijd stabieler en sneller dan de draadloze variant.

Dit is natuurlijk hartstikke belangrijk wanneer er veel data over het netwerk wordt gestuurd.

Apparaten die aangesloten kunnen worden op het thuisnetwerk zijn zeer uiteenlopend. Hieronder enkele voorbeelden van apparaten die veel mensen willen aansluiten:

  • NAS: dit is een network attached storage. Een harde schijf die altijd benaderd kan worden en waar dus bestanden op worden opgeslagen. Er worden bijvoorbeeld vaak films op opgeslagen die dan over het gehele netwerk gekeken kunnen worden. Omdat een videofile vaak veel data bevat is het raadzaam om deze via een bekabeld netwerk aan te sluiten. De aansluiting van uw NAS op het thuisnetwerk moet sowieso zo stabiel mogelijk zijn. Het is daarom slim om te kiezen voor een bekabeld netwerk.
  • TV ontvanger: iedereen heeft het tegenwoordig wel, een tv-abonnement dat over de internetverbinding gaat. Het is altijd noodzakelijk de tv ontvanger met een draad aan te sluiten, denk bijvoorbeeld aan uw upc of Ziggo kastje. Een bekabeld netwerk in de woning voorziet in deze behoefte.
  • De router: dit is het apparaat waar uw internet op binnen komt en wat het netwerkverkeer in uw woning regelt. Dit is eigenlijk de spin in het web en hier moeten uiteindelijk alle kabels op uit komen.
  • Mediaspeler: dit is een apparaat wat films, foto’s en muziek kan afspelen op bijvoorbeeld de televisie. Ook hiervoor geldt dat het aansluiten op een bedraad netwerk verreweg het beste is. U voorkomt hiermee vervelende bufferpauzes. Hetzelfde geldt ook voor apparaten als apple tv en andere mediaspelers.
  • Computer: een computer met bijvoorbeeld Windows erop hoort natuurlijk ook het op het thuisnetwerk. Bij een computer is de stabiliteit van het netwerk van minder groot belang, maar wanneer mogelijk is het toch fijn om ook computer aan te sluiten op een bedraad netwerk. Het geeft simpelweg meer snelheid en stabiliteit. Een netwerkaansluiting in de computerkamer is dan ook raadzaam.
  • Een server in huis: wanneer u een server thuis wilt aansluiten raden we zeker aan om te kiezen voor een bekabelde oplossing.  Omdat een server altijd bereikbaar moet zijn met een zo stabiele mogelijke verbinding is bekabeld netwerk echt een must.
Snel een prijsindicatie?

Door de hele woning thuisnetwerk aanleggen

Als u ervoor kiest om een thuisnetwerk aan te laten leggen raden we eigenlijk altijd aan om dit uitgebreid te doen. Het aanleggen in een beperkt aantal ruimtes heeft natuurlijk wel zin maar raden aan om direct zoveel mogelijk ruimtes aan te sluiten.

Omdat er sowieso kabels getrokken moeten worden kan dit net zo goed in 1 moeite door het hele huis gedaan worden. De aansluiting van deze kabels kan netjes weg gewerkt worden in een wandcontact doos.

De kabels die doorgaans gebruikt worden voor een thuisnetwerk zijn utp kabels.

U zou er ook voor kunnen kiezen om glasvezelkabels te gebruiken voor optimale snelheid, ook al is dat tegenwoordig nog niet nodig, met een glasvezelnetwerk bent u voorbereid op de toekomst.

Het centrale punt van het thuisnetwerk zal zich meestal bevinden in de meterkast. Hier staat de router in de meest gevallen die het gehele thuisnetwerk beheert en regelt.

Vanaf daar lopen de verschillende kabels naar de verschillende aansluitpunten.

Iedere vorm van thuisnetwerk aanleggen

Maar wij gaan veel verder met het begrip thuisnetwerk en denken aan meer dingen wanneer het gaat over het aanleggen. Iedere vorm van een thuisnetwerk aanleggen kunnen wij voor u verzorgen.

U kunt hierbij denken aan het eerder genoemde internet maar ook audio en video, beveiliging zoals een alarminstallatie thuis en elders, of domotica (het voorprogrammeren van de werking van elektrische apparaten) behoren tot de mogelijkheden van aanleggen via de Electra-Gigant.

Thuisnetwerk aanleggen offerte

Wilt u ook een netwerk aanleggen bij u thuis, maar heeft u geen idee hoe? Wij wel. Wij kunnen u in iedere situatie een oplossing bieden.

Neem contact met ons op voor meer informatie en stel al uw vragen.

Wij beantwoorden deze graag.

Wilt u direct een offerte aanvragen? Gebruik dan ons online formulier en wij komen spoedig bij u terug met een zeer scherpe, vrijblijvende offerte.

Ons bedrijft werkt volgens de strikte regelgeving die er gesteld wordt aan elektra bedrijven. Wij zijn gecertificeerd en aangesloten bij de vak- en branche organisaties.

Uiteraard ontvangt u bij ons garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wij wachten uw aanvraag voor een thuisnetwerk aanleggen met belangstelling af.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!