Aardpen slaan kosten

Wist u dat de aanwezigheid van een aardpen sinds midden jaren 70 verplicht is in zowel nieuwbouw- als bestaande woningen? Bij oudere panden van voor 1975 is de electrische installatie nog vaak geaard via de waterleiding.

De aardpen moet diep genoeg de grond in worden geslagen en is echt een klus voor één van de vakmannen van de Electra-Gigant.

Vooral als mensen verhuizen naar een nieuw/ander huis hebben veel huiseigenaren de wens een keuze te maken voor een uitgebreide en veilige elektra installatie en daar hoort een goede aardpen bij. Uw verzekeraar kan dit zelfs verplichten!

Leest u op deze pagina alles over de kosten voor het slaan van een aardpen door een electricien van ons bedrijf.

aardpen-slaan

In veel huizen is hij dus aanwezig maar in oudere jaren 30 woningen heeft u kans dat dit nog niet het geval is.

Als u geen goed geaarde meterkast heeft zal dit alsnog moeten gebeuren, maar wat zijn hier de kosten van om aan te laten leggen? Een goede aarding is de beste beveiliging voor blikseminslag, onweer en overbelasting van de groepen in de groepenkast. .

Voorkom elektrische problemen door:

  • Kortsluiting.
  • Overbelasting.
  • Blikseminslag.

Bezuinig dus niet op deze kosten. Door het laten slaan van een aardpen wordt de ontsnappende elektriciteit hiermee diep de aarde in geleid en u blijft veilig.

Wilt u de aardpen slaan kosten weten? Lees dan hier alle informatie die u goed op weg kan helpen. Of vraag anders direct een offerte aan voor het laten slaan van een aardpen.

Snel een prijsindicatie?

De kosten van het slaan van een aardpen variëren

Aardpen slaan kosten willen in sommige gevallen variëren. Dit heeft te maken met de plek waar de pen geslagen moet worden, de diepte maar ook de dikte van de aardpen.

U zult daarbij misschien denken aan forse aardpen slaan kosten maar wat de daadwerkelijke prijs in uw situatie is, hangt af van uw elektrische circuit, de aansluiting van de pen hierop, en natuurlijk de grond onder of naast uw huis en in uw tuin.

De aardpen kosten variëren en zullen stijgen naarmate de pen dieper de grond in geslagen wordt en wanneer de ondergrond lastig (hard of moeilijk bereikbaar) is.

U kunt er van uit gaan dat als de pen in een normale grondsoort geslagen moet worden dit rond de 125 tot aan 170 euro kan gaan gaan kosten.

Deze gemiddelde prijzen zijn gebaseerd inclusief het materiaal dat wordt verbruikt zoals de koperen pen, koppelstukken, het draad en het installeren in de meterkast.

Waar is de prijs op gebaseerd?

Waar is de prijs van een aardpen slaan op gebaseerd? Allereerst is de aanschaf van de bedrading en de aardpen zelf aan bod. Na het aanschaffen van deze materialen moet de pen met bedrading door een erkende vakman nog de grond in gebracht worden.

De vakman (elektricien) kan deze klus voor een vaste prijs aannemen of per uur voor u uitvoeren. Het uurtarief van een elektricien ligt tussen de 25,- en 30,- euro per uur.

Richtprijs

De richtprijs voor het aanschaffen van een aardpen met de montage en installatie in de groepenkast inclusief een aardlekbeveiliging is rond de 160,- euro. De totaalkosten inclusief het slaan van de aardpen in de grond en de kosten van een elektricien zullen tussen de 150,- en de 175,- euro liggen.

We zullen u een overzicht geven van de gemiddelde prijzen per lengte van de aardpen:

  • Aardpen minimaal 3 meter diep = 125,- euro.
  • Aardpen 5 meter diep = 175,- euro.
  • Aardpen maximale diepte = 240,- euro.

De bovengenoemde kosten zijn exclusief het aansluiten van de aardedraad in de meterkast en het monteren van een aardlekschakelaar.

Aardpen slaan kosten offerte!

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de kosten van het aansluiten van een aardlekschakelaar?

Of u wilt uw groepenkast vervangen en voorzien van extra veiligheid door middel van een aardlekautomaat en het laten aanbrengen van een aardpen vraagt u dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan om zo de aardpen slaan kosten snel te achterhalen.

Vergelijk onze prijsindicatie om zo te kunnen besparen en uw nieuwe aardpen zo goedkoop mogelijk te laten slaan.

Een offerte van de Electra-Gigant verzekert u van een een hele mooie prijs.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het slaan van een aardpen?

Dit is afhankelijk van de diepte, de lengte van de aardpen en de werkzaamheden in de groepenkast. Leest u hier op deze pagina onze richtprijzen of vraag anders een offerte aan.

Hoe diep moet een aardpen de grond in?

website van het jaar

De gemiddelde lengte bij een normaal woonhuis ligt tussen de 2 en 12 meter diep. Leest u op deze pagina meer informatie over de verschillende diepten en de hiermee samenhangende kosten.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!