Aardpen slaan kosten

Wist u dat de aanwezigheid van een aardpen sinds midden jaren ’70 verplicht is in zowel een nieuwbouw als bestaande woning?

aardpen-slaan

In veel huizen is hij dus aanwezig maar in oudere jaren 30 woningen heeft u kans dat dit nog niet het geval is.

Als u geen goed geaarde meterkast heeft zal dit alsnog moeten gebeuren, maar wat zijn hier de kosten van om aan te laten leggen? Een goede aarding is de beste beveiliging voor blikseminslag, onweer en overbelasting van de groepen in de groepenkast. .

Voorkom elektrische problemen door kortsluiting, overbelasting of blikseminslag en beknibbel dus niet op deze kosten. De ontsnappende elektriciteit wordt hiermee diep de aarde in geleid en u blijft veilig.

Wilt u de aardpen slaan kosten weten? Lees dan hier alle informatie die u goed op weg kan helpen.

De kosten van het slaan van een aardpen variëren

Aardpen slaan kosten willen in sommige gevallen variëren. Dit heeft te maken met de plek waar de pen geslagen moet worden de diepte maar ook de dikte van de aardpen.

U zult daarbij misschien denken aan forse aardpen slaan kosten maar wat de daadwerkelijke prijs in uw situatie is, hangt af van uw elektrische circuit, de aansluiting van de pen hierop, en natuurlijk de grond onder of naast uw huis en in uw tuin.

De aardpen kosten variëren en zullen stijgen naarmate de pen dieper de grond in geslagen word en wanneer de ondergrond lastig (hard of moeilijk bereikbaar) is.

U kunt er van uit gaan dat als de pen in een normale grondsoort geslagen moet worden dit rond de 125 tot aan 170 euro kan gaan gaan kosten.

Deze gemiddelde prijzen zijn gebaseerd inclusief het materiaal wat word verbruikt zoals de koperen pen, koppelstukken, het draad, installeren in de meterkast.

Snel een prijsindicatie?

Waar is de prijs op gebaseerd?

Waar is de prijs van een aardpen slaan op gebaseerd? Allereerst is de aanschaf van de bedrading en de aardpen zelf aanbod. Na het aanschaffen van deze materialen moet de pen met bedrading door een erkende vakman nog de grond in gebracht worden.

De vakman ( elektricien ) kan deze klus voor een vaste prijs aannemen of per uur voor u uitvoeren. Het uurtarief van een elektricien ligt tussen de 25,- en 30,- euro per uur.

Richtprijs

De richtprijs voor het aanschaffen van een aardpen met de montage en installatie in de groepenkast inclusief een aardlekbeveiliging is rond de 160,- euro. De totaalkosten inclusief het slaan van de aardpen in de grond en de kosten van een elektricien zullen tussen de 150,- en de 175,- euro liggen.

We zullen u een overzicht geven van de gemiddelde prijzen per lengte van de aardpen:

  • Aardpen minimaal 3 meter diep = 125,- euro
  • Aardpen 5 meter diep = 175,- euro
  • Aardpen maximale diepte = 240,- euro

De bovengenoemde kosten zijn exclusief het aansluiten van de aardedraad in de meterkast en het monteren van een aardlekschakelaar.

Aardpen slaan kosten offerte!

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de kosten van het aansluiten van een aardlekschakelaar?

aardpen-laten-slaan

Of u wilt uw nieuwe groepenkast voorzien van extra veiligheid door middel van een aardlekautomaat en het laten aanbrengen van een aardpen vraagt u dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan om zo de aardpen slaan kosten snel te achterhalen.

Vergelijk onze prijsindicatie om zo te kunnen besparen en uw nieuwe aardpen zo goedkoop mogelijk te laten slaan.

Een offerte van de Electra-Gigant verzekert u van een een hele mooie prijs.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!