Buiten electra aanleggen

Omdat de voor- en achtertuin steeds meer als het verlengde van het huis worden gezien willen mensen ook buiten elektriciteit aanleggen.

Met electra buiten kun je eenvoudig verlichting aansluiten of zelfs een buitenkeuken. Wat belangrijk is bij elektra buiten is dat er eerst een tekening wordt gemaakt van de tuin. Vervolgens bepaalt u wat u wilt aansluiten en waar.

Afhankelijk van hetgeen aangesloten moet worden inspecteert de monteur of de stroom van een bepaalde groep uit uw groepenkast moet worden gehaald of dat er een nieuwe groep geplaatst moet worden.

Als er een nieuwe groep bijgeplaatst moet worden dan brengen wij de stroom naar buiten door een waterdichte kabeldoos te plaatsen waar de electriciteitsdraden verbonden worden.

Met electra buiten zijn uw mogelijkheden onbeperkt, afhankelijk van uw wensen kunt u denken aan:

Voor de aanleg van elektra buiten hebben wij verschillende producten nodig, zoals:

  • Een grondkabel.
  • Kabeldozen.
  • Installatiekabel.

Het aanleggen van elektra buiten is een ingewikkelde klus die u het best uit kunt besteden aan een gecertificeerde elektromonteur.

tuinverlichting aanleggen
Snel een prijsindicatie?

Kosten electra buiten aanleggen

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten voor het aanleggen van elektra buiten. Voor de kosten van het inhuren van onze electricien kunt u hier klikken.

Uiteraard zijn er bepaalde factoren die van invloed zijn op de prijs.

Dit zijn ander andere de grootte van het project, de hoeveelheid aansluitpunten/stopcontacten, het wegwerken van grondkabels, het plaatsen van een tijdschakelaar, een buitenwandcontactdoos en/of het aanbrengen van een extra groep in uw meterkast.

De meeste werkzaamheden die wij buiten uitvoeren hebben wij voor u opgesomd. De prijs is een gemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw).

  • Buiten wandcontactdoos plaatsen 220 euro
  • Buitenlicht op schakelaar 190 euro
  • Tijdschakelaar plaatsen 240 euro
  • Grondkabel plaatsen van 10/15 mm inclusief schakelaar 330 euro

Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen bij electra bedrijven voor het aanleggen van uw electra buiten. Op deze manier kunt u een vergelijking maken en een keuze maken voor het bedrijf dat u het meest aanspreekt.

Bij ons is het aanvragen van een offerte gratis en geheel vrijblijvend. U verbindt zich nergens aan en heeft de offerte snel in uw mailbox. Benieuwd of wij werkzaam zijn bij u in de buurt?

Kijkt u dan eens naar onze vestigingen. Wij zijn u graag van dienst.

Elektra in schuur aanleggen

Soms zit de schuur aan uw huis vast. Maar er zijn ook tal van situaties waar er sprake is van een vrijstaande schuur. Om elektra aan te leggen in de schuur, moet er uiteraard sprake zijn van stroom.

Er moeten in dit geval kabels aangelegd worden vanuit de meterruimte en in de schuur moet een lasdoos worden aangesloten in uw schuur.

Vanuit de lasdoos kunnen de kabels getrokken worden voor het gebruik van verlichting of elektrische apparaten in uw schuur.

Op bovenstaande manier wordt uw schuur van stroom voorzien. Bent u voornemens om in 8uw schuur gebruik te maken van “zware machines” dan is het laten aansluiten van krachtstroom ook een optie.

Electriciteit aanleggen in tuin

Het beschikken over electriciteit in uw tuin heeft veel voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk tuinverlichting aanleggen of een whirlpool plaatsen.

Het is erg belangrijk dat bij het aanleggen van elektra in uw tuin de contactdoos op een veilige plek te laten plaatsen. Denkt u hierbij aan een afdakje zodat regen geen kans heeft.

Wij zullen de contactdoos minimaal 20 centimeter boven de grond plaatsen. Om de lichtpunten en stopcontacten in uw tuin te bereiken maken wij gebruik ban een grondkabel die wij minimaal 60 centimeter onder de grond plaatsen.

tuinverlichting-laten-aanleggen

Buitenverlichting aansluiten

Heeft u de knoop doorgehakt en bent u van plan om uw tuin in het licht te zetten dan is het best dat u kunt doen een lichtplan op te stellen. Aan de hand van uw lichtplan kunnen wij uw tuinverlichting aanleggen.

Aan de hand van de inrichting van uw tuin (opstelling zithoek en/of eettafel) en bijvoorbeeld planten of struiken die moeten worden uitgelicht, weet u exact waar de verlichting moet komen en wij weten op welke wijze het aangesloten moet worden.

Wij sluiten uw buitenverlichting aan met een laagspanning en een 12-volt-stekker. Uiteraard gebruiken wij bij het aanleggen van tuinverlichting materialen die tegen een regenbui en stof/zand bestand zijn. Denkt u hierbij aan lasdozen, moffen en lasklemmen.

Vragen & antwoorden

Hoe wordt buiten electra aangelegd?

website van het jaar

Nadat de stroom wordt uitgeschakeld wordt er een centrale lasdoos geplaatst van waar de tuin elektra verder wordt uitgebouwd. Dan wordt de stroomkabel aangesloten en het buiten stopcontact aangesloten. Nu de grondkabel in de grond en de tuinverlichting kan aangesloten worden. Voor een uitgebreide beschrijving kunt u hier verder lezen.

Wat voor lasdoos is buiten nodig?

Voor een electrische installatie buiten adviseren wij een waterdichte lasdoos te gebruiken. hierdoor voorkomt u dat vocht bij de verbindingen komt. Komt er wel water bij dan is kortsluiting het gevolg en is de installatie onbruikbaar geworden. Leest u hier voor meer informatie.

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!