Kabels wegwerken

Kabels wegwerken door ze aan het oog te onttrekken, heeft alles te maken met het ordenen van kabels. Op het moment dat de kabels zijn weggewerkt, oogt de ruimte veel netter.

Een goed moment om de kabels aan het oog te onttrekken is als u bijvoorbeeld uw electra laat vervangen.

Er kan hierbij gebruik worden gemaakt van diverse “hulpmiddelen” zoals:

 • Een kabelgoot.
 • Kabelbegeleiders.
 • Kabeldoorvoeren.
 • Kabelbinders.
 • Draadrek.
 • Kabelbox.
 • Kabelslang.
 • Het infrazen van muren voor het wegwerken van de kabels.

U kent het probleem vast wel: hangt net die nieuwe fraaie televisie aan de muur, komt er zo’n lelijke zwarte kabel uit de achterkant die je nog moet wegwerken en vergeten bent.

Maar ook elektriciteits-, of andere draden moeten natuurlijk gewoon netjes weggewerkt worden in bijvoorbeeld de plafonds, muren of plinten.

Om bijvoorbeeld draadloos van het internet gebruik te maken of tv te kunnen kijken op uw tablet, waar in huis u dit wilt, zijn wel draden nodig.

Draden voor het aansluiten van de tv, modem, tv ontvanger en wellicht heeft u wel een booster om het draadloze signaal naar de 1e etage te realiseren.

Géén zorgen meer over loshangende bedradingen en dergelijke. De erkende elektriciens van de Electra Gigant helpen u met het netjes en goedkoop wegwerken van bekabeling in- en om uw huis of bedrijf.

kabels wegwerken
Snel een prijsindicatie?

Kabels in huis

Of het nu gaat om de kabels van de tv of van de bestaande elektra in uw nieuwbouw- of bestaande woning of bedrijf. Kabels laten wegwerken kan in de vloeren, muren of plinten.

Het wegwerken van dit soort bedradingen kan op veel verschillende manieren, maar bij iedere werkwijze is het de bedoeling dat je ze na afloop niet meer ziet.

Over welke kabels hebben wij het?

 • Kabels van de tv.
 • Kabels van verlichting.
 • Kabels home cinema.
 • Kabels van de pc.

Tv kabels wegwerken

Eén van de meest heikele punten voor wat betreft kabels is de tv. Dit omdat vanaf circa 2015 de televisies zoveel bedradingen hebben dat je soms zelf niet eens meer weet welk draadje nu zorgt voor welk signaal.

De moderne televisie heeft natuurlijk de kabel voor het signaal, maar sommige varianten hebben daarnaast ook nog een aparte internetkabel, kabels voor beeld en geluid, kabels naar externe apparaten zoals Playstations en Nintendo’s én natuurlijk de stroomkabels.

Géén zorgen meer over loshangende bedradingen en dergelijke. De erkende elektriciens van de Electra Gigant helpen u met het netjes wegwerken van bekabeling.

Door achter de tv een stopcontact te plaatsen scheelt dit aanzienlijk in het aantal kabels dat weggewerkt moet worden.

tv-Kabels-wegwerken

Vloer, muur of plafond

Wilt u uw kabels allemaal vakkundig hebben weggewerkt – bijvoorbeeld in de muur of via de vloerplinten? Of wilt u uw electra opnieuw laten aanleggen? Schakel dan de Electra-Gigant in.

Wij weten hoe we de kabels praktisch onzichtbaar moeten maken! Zo willen veel mensen de kabels achter een plint weggewerkt hebben.

Dit doen we door de plinten los te halen en daar een sleuf in te frezen. Een voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat de plint dik genoeg is om een goede frees te maken.

Ook kan het wenselijk zijn om bijvoorbeeld elektra kabels in het plafond weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan elektra kabels voor hanglampen.

Maar het kan ook een optie zijn om elektrobekabeling in het plafond te plaatsen die bestemd zijn voor een stopcontact. Deze gaan dan via het plafond de muur in waar ze uiteindelijk bij een wandcontactdoos uitkomen.

Kabels wegwerken of aanleggen van de televisie of andere apparatuur kan, zoals eerder gezegd, op veel verschillende manieren. Wij maken hiervoor gebruik van meerdere opties, zoals kabelbinders en spiraalbanden.

Wegwerken onder de vloer

Een andere manier om een kabel weg te werken is via de vloer. Dit gebeurt dan meestal via een kabelgoot – een soort aluminium band die langs de muur loopt en daarin de kabel met zich meebrengt.

Deze goten staan nóóit storend in uw huis en kunnen eenvoudig worden aangelegd.

Toch niet overtuigd? Dan bieden we ook meerdere opties waarbij uw kabels worden weggewerkt onder de vloer.

Een mooie en praktische oplossing.

elektra aanleggen

Verschillende manieren

U ziet het – de kabels wegwerken in huis kan op veel verschillende manieren. Daarbij is het zaak om altijd na te gaan wat precies uw wensen en voorkeuren zijn.

Gaat u voor eenvoud, dan is het wegwerken door middel van een kabelgoot een aanrader.

Maar wilt u een manier die ook nog eens past bij uw inrichting, dan verdient het misschien toch de aandacht eens te kijken naar een luxere goot óf een hele andere manier om kabels weg te werken, bijvoorbeeld via de muur.

Snel een prijsindicatie?

Voordelen van kabels wegwerken

 • Minder kans op struikelgevaar.
 • Minder kans op storingen.
 • Minder kans op brand.
 • Gemakkelijk schoonmaken.
 • Minder kans op storingen.
 • Ziet er netter en strakker uit.

Kosten kabels laten wegwerken

De kosten kabels laten wegwerken of laten vervangen variëren en zijn afhankelijk van de methode die u wenst.

Vanzelfsprekend is het prijziger om de kabels onder de vloer te laten wegwerken, omdat hier ook de nodige vloerwerkzaamheden bij komen kijken.

In ieder geval kunt u bij de Electra-Gigant ten alle tijden een offerte aanvragen voor uw specifieke situatie. Wij berekenen dan vrijblijvend voor u een prijs uit.

Op deze manier weet u binnen 2 werkdagen wat de kosten zullen zijn voor het netjes wegwerken van uw kabels op de door u gekozen manier.

Vragen & Antwoorden

Hoe maak je een kabelgoot vast?

website van het jaar

De meeste kabelgoten zijn voorzien van een zelfklevende strip. U hoeft dus alleen het plastic van de strip te verwijderen en nu kan de goot tegen de muur of het plafond worden bevestigd. Leest u hier welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Hoe kunt u het best de kabels van uw tv wegwerken?

De laatste jaren worden steeds meer tv’s aan de muur opgehangen. De kabels komen dan onder uw tv uit langs de muur naar de stopcontacten en het tv meubel. Deze kabels kunnen snel en eenvoudig worden weggewerkt achter een kabelgoot. Op deze pagina treft u de informatie aan die u nodig heeft.

Welke tips bestaan er om kabels weg te werken?

Op deze pagina treft u verschillende “hulpmiddelen” aan waarmee u eventueel zelf uw kabels weg kunt werken. Twee linkerhanden of geen zin in deze klus, vraagt u dan nu bij ons een offerte hiervoor aan.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!