Kabels wegwerken

U kent het probleem vast wel: hangt net die nieuwe en fraaie televisie aan de muur, komt er zo’n lelijke, zwarte kabel uit de achterkant die je nog moet wegwerken en vergeten bent.

kabels wegwerken

Maar ook elektriciteit, tv of andere draden moeten natuurlijk gewoon netjes weg gewerkt worden in de plafonds muren of plinten.

Géén zorgen meer over loshangende bedradingen en dergelijke. De erkende elektriciens van de Electra Gigant helpen u met het netjes wegwerken van bekabeling.

tv-Kabels-wegwerken
Snel een prijsindicatie?

Kabels in huis

Of het nu gaat om de kabels van de tv of van het bestaande elektra in uw nieuwbouw of bestaande woning. Kabels laten wegwerken kan in de vloer of plinten.

Het wegwerken van dit soort bedradingen kan op veel verschillende manieren, maar bij iedere werkwijze is het de bedoeling dat je ze na afloop niet meer ziet.

Over welke kabels hebben wij het?

  • Kabels van de tv
  • Kabels van verlichting
  • Kabels home cinema
  • Kabels van de pc

Tv kabels wegwerken

Een van de meest heikele punten voor wat betreft kabels is de tv. Dit omdat anno 2015 de televisies zoveel bedradingen hebben dat je soms zelf niet eens meer weet welk draadje nu zorgt voor welk signaal.

De moderne televisie heeft natuurlijk de kabel voor het signaal, maar sommige varianten hebben daarnaast ook nog een aparte internetkabel, kabels voor beeld en geluid, kabels naar externe apparaten zoals Playstations en Wii’s én natuurlijk de stroomkabels.

Vloer, muur of plafond

Wilt u uw kabels allemaal vakkundig hebben weggewerkt – bijvoorbeeld in de muur of via de vloerlinten? Of wilt u uw electra opnieuw laten aanleggen? Schakel dan de Electra-Gigant in.

Wij weten hoe we de kabels praktisch onzichtbaar moeten maken! Zo willen veel mensen de kabels achter een plint weggewerkt hebben. Dit doen we door de plinten los te halen en daar een sleuf in te frezen. Een voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat de plint dik genoeg om een goede frees in te maken.

Ook kan het wenselijk zijn om bijvoorbeeld elektra kabels in het plafond weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan elektra kabels voor hanglampen.

Maar het kan ook een optie zijn om elektrobekabeling in het plafond te plaatsen die bestemd zijn voor een stopcontact. Deze gaan dan via het plafond de muur in waar ze uiteindelijk bij een wandcontactdoos uitkomen.

Kabels wegwerken of aanleggen van de televisie of andere apparatuur kan, zoals eerder gezegd, op veel verschillende wijze. Wij maken hiervoor gebruik van meerdere opties, zoals kabelbinders en spiraalbanden.

Wegwerken onder de vloer

Een andere manier om een kabel weg te werken is via de vloer. Dit gebeurt dan meestal via een kabelgoot – een soort aluminium band die langs de muur loopt en daarin de kabel met zich meebrengt.

Deze goten staan nóóit storend in uw huis en kunnen eenvoudig worden aangelegd.

Toch niet overtuigd? Dan bieden we ook meerdere optie waarbij je kabels worden weggewerkt onder de vloer.

Een mooie en praktische oplossing.

Verschillende manieren

Je ziet het – het kabels wegwerken in huis kan op veel verschillende manieren. Daarbij is het zaak om altijd na te gaan wat precies uw wensen en voorkeuren zijn.

Gaat u voor eenvoud, dan is het wegwerken door middel van een kabelgoot een aanrader.

Maar wilt u een manier die ook nog eens past bij uw inrichting, dan verdient het misschien toch de aandacht eens te kijken naar een luxere goot óf een hele andere manier om kabels weg te werken, bijvoorbeeld via de muur.

Snel een prijsindicatie?

Kosten kabels laten wegwerken

De kosten kabels laten wegwerken of laten vervangen variëren en zijn afhankelijk van de methode.

Vanzelfsprekend is het prijziger om de kabels onder de vloer te laten wegwerken, omdat hier ook de nodige vloerwerkzaamheden bij komen kijken.

In ieder geval kunt u bij de Electra-Gigant ten alle tijden een offerte aanvragen voor uw specifieke situatie. Wij berekenen dan vrijblijvend voor u een prijs uit.

Op deze manier weet u binnen 2 werkdagen wat de kosten zullen voor het netjes wegwerken van uw kabels.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!