Extra stopcontact aanleggen

Als u een extra stopcontact wilt aanleggen, verplaatsen of vervangen in uw nieuwbouw of bestaande woning dan is het uiteraard belangrijk van te voren te weten wat de prijzen zijn voor het uitvoeren van dit project.

Een extra stopcontact laten aanleggen is natuurlijk ideaal als u meer elektriciteitspunten in de woning nodig heeft. Op deze pagina zullen wij u uitleg geven over een extra stopcontact aanleggen, het vervangen maar ook het verplaatsen laten wij niet achterwegen. Ook leest u dat u deze klus met een gerust hart kunt aanbesteden aan 1 van onze erkende elektriciens.

extra stopcontact aanleggen

Stopcontact aanleggen kosten

Een extra stopcontact biedt veel voordelen. U hoeft geen verlengsnoeren of kabel haspels meer te gebruiken bij het stofzuigen om zo elke kamer in uw woning van stroom te kunnen voorzien. Ook het verplaatsen van een bepaald stopcontact zal u van dit gemak kunnen voorzien. Wat kost het laten aanleggen van een extra stopcontact en hoe lang is een erkend specialist hiermee bezig?

Je kunt een erkend installateur vragen wanneer je een extra stopcontact aanleggen wilt of hij deze voor u kan aansluiten. Dan weet je in ieder geval dat alles veilig en goed gebeurt. Mocht dan toch iets mis gaan dan is de installateur daarvoor aanspreekbaar.

Besluit je om de vakman in huis te halen, kijk dan vooraf waar je een extra stopcontact wilt hebben. Want als eenmaal de muur open gefreesd is, is het het handigst meteen voldoende stopcontacten aan te leggen.

De kosten voor het aanleggen van een extra stopcontact kunnen per opdracht verschillen zo kunt u er voor kiezen een opbouw stopcontact te laten plaatsen maar ook het inbouwen is natuurlijk mogelijk. Wij zullen u hier een duidelijk overzicht geven:

 • Inbouw stopcontact – € 40 tot € 60
 • Stopcontact vervangen – € 15 tot € 30
 • Opbouw stopcontact – € 20 tot € 35
 • In frezen stopcontact – € 10 per strekkende meter
Snel een prijsindicatie?

Extra stopcontact aanleggen zelf doen

Mocht je besluiten zelf een extra stopcontact aan te sluiten of aan te leggen dan hebben wij enkele tips voor u:

 1. Zoek als eerste de elektriciteitsbuizen op
 2. Teken de leiding af op de meer en frees een gleuf
 3. Trek de draden in de nieuwe leiding naar de verdeeldoos
 4. Maak nu een aftakking met lasdoppen
 5. Sluit het nieuwe stopcontact aan

Bespaar op de prijs!

Natuurlijk zijn er veel aanbieders die de extra stopcontacten wel even kunnen aanleggen in uw woning. Kies niet altijd meteen voor de eerste beste elektricien maar kijk eens naar zin referenties en betrouwbaarheid.

Door de prijzen te vergelijken van meerdere bedrijven krijgt u een veel beter inzicht in de algemene kosten die berekend worden per uur of per klus. Op deze manier zult u altijd een scherpere prijs ontvangen en kunnen kiezen met welk bedrijf u in zee zal gaan.

U kunt onze prijzen vergelijken met die van onze concurrenten door het vrijblijvende offerte formulier in te vullen. Binnen maximaal 2 werkdagen zullen wij de offerte naar u toe sturen met een scherpe prijs.

In de meterkast een extra stopcontact

Veel mensen willen in de meterkast een extra stopcontact aanleggen. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van een modem en/of server die gebruikt wordt in het huis.

Dit is een klus die relatief eenvoudig uit te voeren is door een erkende elektricien. Wij kunnen deze klus binnen een halve dag uitvoeren. Ook omdat de afwerking niet perfect hoeft te zijn zoals in een woonkamer zijn de kosten voor deze klus ook relatief laag.

Prijs afhankelijkheidfrezen in de muur stopcontact

De kosten voor het aanleggen van een extra stopcontact zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wij zullen de belangrijkste even op een rijtje zetten voor u.

Plaats van het stopcontact

Als u een extra stopcontact wilt laten aanleggen en deze ligt vlak bij een bestaand stopcontact dan zal dit aardig schelen in op de arbeidskosten van de installateur.

Als het stopcontact verplaats moet worden wordt de prijs vanaf 2 meter afstand berekend. Is dit dus niet het geval dan zal u de prijs van het aansluiten alleen maar hoeven te voldoen.

In frezen in de muur

Het stopcontact en de bijhorende leidingen in frezen in de muur is niet het makkelijkste klusje. Van welk materiaal is de muur gemaakt?

U kunt zichzelf voorstellen dat een muur van beton langer de tijd nodig heeft een geul te frezen dan een muur van gips. Het verplaatsen van een stopcontact in een betonmuur kost gemiddeld tussen de € 20 per strekkende meter.

Vast uurtarief of totaalprijs

Als een elektricien een vast uurtarief in rekening brengt bent u ten alle tijden afhankelijk van zijn snelheid. Dit zal uiteindelijk een behoorlijke invloed hebben op de totaalprijs. De gemiddelde prijs per uur ligt tussen de € 25 en € 35 afhankelijk van wat voor soort klus uitgevoerd moet worden.

Door met hem een vaste prijs af te spreken weet u exact waar u aan toe bent en kunt u niet achteraf voor verassingen komen te staan.

Kiezen voor extra opties

U kunt buiten het aanleggen, vervangen, of het verplaatsen van stopcontacten ook kiezen voor wat extra opties. wij geven u hieronder enkele voorbeelden:

 • Buiten stopcontact laten plaatsen – € 70
 • Kinderslot op stopcontact – € 8
 • Tijdschakelaar als stopcontact – € 12
Snel een prijsindicatie?

Overbelasting stopcontact

Overweeg goed waarvoor je het extra stopcontact wilt aanleggen. Misschien is namelijk het goed om er meteen meerdere te installeren.

Bijvoorbeeld in de keuken, waar alleen maar elektrische apparatuur bijkomt. Of op een tienerkamer waar naast de PC of laptop een tv, een muziekinstallatie, lampen en mogelijk andere apparatuur gebruikt wordt.

Overbelasting van een stopcontact kan kortsluiting veroorzaken. Dat kun je voorkomen door de elektriciteit goed en verantwoord aan te laten leggen. U kunt bij ons geheel vrijblijvend een prijs aanvragen om zo vooraf te weten wat de eventuele kosten zullen wezen voor extra stopcontacten te laten plaatsen in uw woning.

Kiezen voor een geaard stopcontact

We adviseren om altijd, waar mogelijk, een geaard stopcontact te installeren. Het verschil is, is dat er 1 extra draad nodig is naar het stopcontact toe. Er moet namelijk ook een aardedraad naar het stopcontact toe lopen en aangesloten worden op het stopcontact.

Dubbel stopcontact aansluiten

Vaak is één extra stopcontact aanleggen niet genoeg om het aantal apparaten te bedienen in het huis. Daarom is een dubbel stopcontact aansluiten de oplossing om dit probleem te verhelpen.

Een dubbel stopcontact kan gewoon op de plaats waar het andere stopcontact zat. Hier is het belangrijk om de bedrading te checken voor het dubbel stopcontact. Ook is het van belang na te gaan hoeveel en welke vermogens u op dit stopcontact zal aansluiten. Wenst u hulp om uw woning te voorzien van extra stopcontacten?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Blauwe draad links

Na x aantal jaren trouwe dienst kan een stopcontact ook komen los te zitten. U kan een stopcontact vervangen als u de veiligheidsvoorschriften strikt navolgt. Veiligheid gaat echt boven alles bij het aansluiten van de stroomvoorzieningen dus houd er rekening mee dat de blauwe draad links komt te zitten.

De stroom moet worden uitgeschakeld en u dient ook te weten in welke groep u aan het werk bent.

Bij het strippen van de kabelmantel dient men goed op te letten waar de draden nog precies aan vast zitten. De drie draden bij het aansluiten namelijk blauw, groen en bruin dienen ruimte genoeg te hebben en dus voldoende gestript om gemakkelijk aan het stopcontact vast te maken.

Het is belangrijk om goed te checken of er nergens geen draad los zit wat heel gevaarlijk kan zijn voor elektrocutie.

Aansluiten van de juiste draadstopcontact aansluiten

Let hier ook op het aansluiten dat u steeds de juiste draad gebruikt. Lijkt dit al een onmogelijke opgave laat het monteren en het aansluiten over aan een erkende installateur.

Onze elektriciens weten exact wat ze moeten doen bij het aansluiten van een stopcontact.

Monteren wandcontactdoos

Stel u heeft uw huis geschilderd en opnieuw laten stukadoren, dan wordt het eindresultaat alleen maar nog mooier als u door uw huis heen gebruik maakt van dezelfde schakelaars.

Denk er van te voren goed over na waar u uw wandcontactdozen in uw muren wilt hebben. Als u zelf geen of weinig verstand heeft van elektriciteit dan adviseren wij u dit uit te besteden aan een bedrijf die daar wel verstand van heeft.

Een wandcontactdoos kan zowel in een wand van gipsplaten als stenen worden bevestigd. Alleen bij een stenen wand zal deze moeten worden in gevreesd.

Offerte voor extra stopcontact

Als u wilt weten wat de kosten voor een extra stopcontact aanleggen in uw situatie zal zijn kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Als u duidelijk beschrijft wat precies de bedoeling is en waar het stopcontact moet komen kunnen we een prijs inschatting maken. Hoe meer informatie u geeft des te nauwkeuriger kunnen we de prijs inschatten.

Wij reageren altijd binnen 2 dagen op uw offerte aanvraag voor het aanleggen van een extra stopcontact. U weet dus al snel wat de kosten zullen zijn voor deze klus.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!