Stopcontact verplaatsen

Het zal u maar gebeuren, heeft u een mooie nieuwe kast gekocht, komt deze precies voor 2 stopcontacten te staan. Verschuiven is geen optie want dan slaat de deur iedere keer tegen de nieuwe kast.

Dus is de enige oplossing het stopcontact te verplaatsen of een extra stopcontact aanleggen. Dat kost even wat extra aan tijd en geld maar het lost wel het probleem voorgoed op.

Bij het verplaatsen van een stopcontact komen vaak ook andere werkzaamheden kijken waar u wellicht in eerste instantie niet aan gedacht heeft.

Denkt u hierbij aan:

Leest u op deze pagina alles over de kosten van een verplaatsing en de juiste werkwijze om stopcontacten te verleggen.

stopcontacten-laten-verplaatsen
Snel een prijsindicatie?

Verplaatsen van een stopcontact

Een stopcontact verplaatsen of een stopcontact laten aansluiten betekent eenvoudigweg dat het oude stopcontact of blijft bestaan of wordt dicht gestuct.

Om een nieuw stopcontact veilig te creëren, wordt aanbevolen de draden vanaf de dichtstbijzijnde centrale doos te trekken en aan te sluiten. Verbinden gebeurt uiteraard uitsluitend met lasdoppen.

Dit is niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook omdat bij een probleem de verzekering kijkt waar de schade ontstaan is. Is dat doordat twee elektriciteitsdraden met isoleerband aan elkaar geplakt zijn, keert ze niet uit.

Plaatsen kan je dit zelf doen?

Dat kan. Laten we echter beginnen met de vraag of u ooit eerder bezig bent geweest met een stopcontact verplaatsen of stopcontact aanleggen? Is het antwoord neen, denk dan na.

Want u komt een hoop onderweg tegen zoals:

 • Muren openbreken.
 • Sleuven frezen.
 • Centraal dozen monteren.
 • Draden trekken.
 • Het dichtsmeren van de gefreesde gleuven.

Bij het stopcontact verplaatsen of een extra stopcontact aanleggen komt meer kijken dan even wat draden trekken. Vraag een offerte aan een erkend installateur. Dan kun je zien wat het kost om het een vakman van de Electra-Gigant te laten doen.

Mogelijk bespaar je daarmee niet alleen kosten, maar ook en vooral stress en heel veel extra rommel.

Hoeveelheid werk afhankelijk van ondergrond

Een wandcontactdoos komt in de meeste gevallen in een muur. Het materiaal waar de wand van gemaakt is is bepalend voor hoe een stopcontact verlegd kan worden.

In beton en gasbeton wanden zal er gefreesd moeten worden.

Er worden dan sleuven gemaakt waar de pvc buizen met daarin de elektra draden in lopen. Nadat dit allemaal goed is aangebracht is het noodzakelijk om de gleuven weer dicht te smeren met een soort gips.

Bij een gipswand of wand van hout zullen de draden achterlangs gemaakt moeten worden waarna er een gat gemaakt kan worden waar de wandcontactdoos op aangesloten worden.

stopcontact aanleggen

Stopcontact verplaatsen laten doen

Bij elektriciteit gelden een paar basisregels.

 • Het is nooit simpel.
 • Het kan wel altijd gevaarlijk zijn of worden.
 • Fouten worden vroeg of laat letterlijk afgestraft.
 • Je kunt jezelf en jouw gezin in gevaar brengen. Kortsluiting kan een brand veroorzaken. Met alle gevolgen van dien.
 • Verlengsnoer aan verlengsnoer vastmaken is zo’n fout die kortsluiting kan veroorzaken. Je krijgt geheid problemen met de verzekeraar bij eventuele schade. Dus kan het nooit kwaad om vakkundig advies in te winnen.

Wij vinden het daarom raadzaam dat het stopcontacten verplaatsen altijd door een erkende elektricien gedaan moet worden.

Het voorbereidend werk zoals het frezen van gleuven in de wand kunt u natuurlijk wel zelf doen om kosten te besparen.

Alle soorten wandcontactdozen

Behalve voor elektriciteit zijn er natuurlijk ook andere wandcontactdozen. Denk bijvoorbeeld aan televisiekabels, netwerkkabels en telefoonkabels.

Deze kabels komen eigenlijk altijd uit in een bepaalde wandcontactdoos. Al deze contactdozen zijn gemakkelijk te verplaatsen naar een plek waar u het wilt.

Snel een prijsindicatie?

Prijs stopcontact verplaatsen

Als er een stopcontact verplaatst moet worden zit hier uiteraard een prijs aan vast. Een advies is om te kijken hoeveel stopcontacten er zouden moeten komen en waar.

Want als je begint met het stopcontact verplaatsen, kun je net zo goed alles in een keer doen en voldoende stopcontacten creëren. Dat bespaart heel wat werk en zal ook de kosten verminderen.

Wij zullen u een een prijsoverzicht laten zien zodat u een goed idee heeft van de gemiddelde kosten.

 • Stopcontacten vervangen gemiddelde prijs € 30 per stopcontact.
 • Stopcontacten verplaatsen gemiddelde prijs € 40 per stopcontact.
 • Stopcontact inbouwen gemiddelde prijs € 50 per stopcontact.

Als u nieuwsgierig bent naar de exacte prijzen voor een stopcontact verplaatsen kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen maximaal 2 dagen mailen wij u de prijs vrijblijvend toe.

Vragen & antwoorden

Wat kost het verplaatsen van een stopcontact?

Het verplaatsen van een stopcontact kost circa 40 euro per stopcontact, wilt u ook weten wat het vervangen of inbouwen van stopcontacten kost? Leest u dan op onze pagina alles over dit onderwerp.

Kan ik zelf mijn stopcontact verplaatsen?

Ja dat kan en dat mag. Alleen adviseren wij u om kennis te nemen van de bijkomende werkzaamheden waar u misschien in eerste instantie niet aan gedacht heeft. Leest u dit eerst voordat u besluit het zelf te gaan doen.

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!