Lichtschakelaar aansluiten

Een lichtschakelaar laten aansluiten met of zonder stopcontact van 220 volt kan op een paar verschillende manieren.

Leest u op deze pagina alles over het laten verplaatsen of plaatsen van een nieuwe lichtschakelaar naar een lamp of voor uw buitenverlichting en de gemiddelde prijzen voor het aansluiten.

lichtschakelaar-laten-aansluiten

Badkamer schakelaar

Als een schakelaar in een vochtige ruimte is aangelegd zoals de badkamer of doucheruimte dan zal deze een richting sturen. Als een schakelaar enkelpolig is zal de stroom toevoerende draad worden onderbroken.

Het risico in vochtige ruimtes is altijd hoger als men stroom voerende delen aanraakt. Hiervoor is het aansluiten van de aarden draad zeer belangrijk!!

Om zo veilig mogelijk te werken in een badkamer of douche wordt de blauwe neutraal draad onderbroken zodat de gehele stroomtoevoer afgesloten is.

Vaak denken mensen dat ze pas een bedrijf kunnen inschakelen als ze een grote opdracht hebben. Dat vinden wij onzin. Je zal maar alleen wonen en geen verstand van elektriciteit aanleggen hebben.

Wilt u een nieuwe lichtschakelaars aansluiten in uw woonkamer, slaapkamer of ergens anders in uw woning of bedrijfspand? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang snel de prijsindicatie!

Snel een prijsindicatie?

Soorten lichtschakelaars

Er zijn meerdere soorten lichtschakelaars die kunnen worden aangesloten in uw woning. We zetten de soorten inbouw en opbouw schakelaars even op een rijtje voor u;

  • Enkelpolige schakelaar; Deze schakelaar stuurt maar een lichtkring aan. ( in en opbouw )
  • Tweepolige schakelaar;  Deze schakelaar is bedoelt voor vochtige ruimtes voor het sturen van een lichtkring. ( opbouw )
  • Wisselschakelaar; Deze schakelaars sturen ook maar een lichtkring. Een wisselschakelaar wordt dan ook veel gebruikt in de gangen van een woning. ( inbouw )
  • Kruisschakelaar; Drie schakelaars die ook maar een lichtkring aansturen. Een kruisschakelaar samen met twee wisselschakelaars kan worden gebruikt op diverse plaatsen in uw huis. ( In en opbouw )
  • Serieschakelaar; Dit is een schakelaar die twee lichtkringen kan besturen.  ( Inbouw )

Aansluiten schakelaar elektra

Wij zijn een elektrobedrijf met een ruime ervaring in het aanleggen van diverse soorten elektrische installatie, zoals een lichtschakelaar aansluiten met een stopcontact of een schakelaar maken voor uw zonnescherm.

Wij kunnen werkelijk elke elektrotechnische klus uitvoeren. Onze elektriciens kunnen lichtschakelaars aansluiten in uw bedrijfspand of woning welke helemaal naar uw wens is.

Hierbij leveren wij u dan ook maatwerk tegen een betaalbare prijs. We zetten de meest voorkomende werkzaamheden van het monteren van schakelaars even onder elkaar.

  • Schakelaar voor buitenverlichting
  • Schakelaar voor luifel of zonnescherm
  • Schakelaar voor centrale afzuiging
  • Schakelaar rolluik

Zoals u hierboven kunt zien zijn het aansluiten van schakelaars niet alleen maar voor het aan en uit doen van een lamp. Zo zijn er ook automatische schakelaars en zelfs dimbare schakelaars voor het licht.

aansluiten lichtschakelaar

Lichtschakelaar vervangen

Ook een lichtschakeling kan kapot gaan en zal dan vervangen moeten worden voor een nieuwe. De meeste mensen die een huis hebben doen dit zelf, maar er zijn ook mensen die bang zijn voor stroom.

Als u bang bent om uw lichtschakelaar te vervangen vraag dan eens snel de kosten van een elektricien aan. Zo krijgt u een goed inzicht van de prijs voor het laten vervangen van uw lichtschakelaar.

Bespaar nu op het laten aansluiten!!

Overigens merken wij vaak dat als wij voor de wat “kleinere” opdrachten de mensen thuis bezoeken, dat er veel advies wordt gevraagd als voorbeeld hoe men een extra stopcontact kan aanleggen enz.

Omdat wij toch thuis bij u aan de slag zijn, kunt u uiteraard van de gelegenheid gebruik maken, ons alle vragen te stellen die met elektriciteit te maken heeft.

Wij zijn u graag van dienst bij bijvoorbeeld een lichtschakelaar aansluiten of een groepenkast uitbreiden.

Als u graag van onze diensten gebruik wilt maken dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Na het aanvragen van de offerte zullen wij u de kosten van een lichtschakelaar aansluiten of vervangen snel naar u doorsturen.

U kunt de prijs van ons altijd vergelijken met die van andere elektriciens om zo te kunnen besparen op de kosten!

Snel een prijsindicatie?

Electra-Gigant
Electra-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!